Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kvinner og barn drept ?

Den jugoslaviske hærledelsen hevdet at det intense NATO-bombardementet i kveld ikke gjorde noen skade på militære installasjoner. Men øyenvitner fortalte en annen historie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hærledelsen meldte at et ukjent antall kvinner og barn var drept. Ofrene skal ha vært blant offisers-familier som var midlertidig innlosjert i brakker i en militærleir, ifølge det offisielle nyhetsbyrået Tanjug. Meldingen lot seg ikke umiddelbart bekrefte.

Det jugoslaviske nyhetsbyrået Tanjug innrømmet at den viktige flybasen utenfor Kosovos hovedstad Pristina var truffet. De jugoslaviske jagerflyene var parkert i hangarer som er sprengt ut i fjellet, og det skal mye til å treffe disse tunnelåpningene.

En radiostasjon i byen Pancevo nær Beograd opplyste at en flyfabrikk var truffet. Produksjonshallen fikk en fulltreffer og sto i brann, ifølge Radio Pancevo.

Øyenvitner så en kraftig eksplosjon ved den største av flere baser utenfor Beograd, den militære flyplassen ved Batajnica. To landsbyer ligger tett opptil denne flybasen. Jugoslavias meste moderne jagerfly, av typen Mig-29, skal ha vært stasjonert ved Batajnica-basen.

Den jugoslaviske generalstaben sa at den første angrepsbølgen var rettet mot 20 militære mål. Sivilforlsvaret hevdet at tre av forstedene til Beograd var blitt rammet, og at et vannverk ble truffet. Sivilforsvaret sa at luftvernanleggene hadde fungert effektivt.

Flyplassen i delrepublikken Montenegro ble også truffet. Vestlige journalister fortalte om kraftige eksplosjoner i utkanten av Kosovos hovedstad Pristina, der det har vært rapportert om store troppeansamlinger.

(NTB-Reuters-DPA)