Kvinner og barn først

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • En 33 år gammel kvinnelig statsviter fra Molde mistet nylig jobben hun var tilbudt fordi hun var gravid og opplyste om dette etter at jobbtilbudet var bekreftet. Arbeidsgiveren hevder at uavklarte lønnsbetingelser var årsaken til at jobbtilbudet gikk til en annen. Likestillingsombudet mener dette er et vikarierende argument og mener saken dreier seg om et klart brudd på likestillingsloven.
  • Saken er ikke enestående. Diskriminering av gravide er svært vanlig. Stadig flere unge kvinner er yrkesaktive, de har lengre utdannelse og begynner av den grunn seinere i arbeidslivet. I løpet av en 12- 15-årsperiode skal de kombinere barnefødsler med yrkeskarriere og rollen som småbarnsmødre. De er i arbeidsgivers øyne potensielt gravide i hele denne perioden, enten de står med jobbsøknaden i hånda eller kommer tilbake fra sin lovfestede permisjon. Noen blir forbigått ved ansettelser, andre glemt ved omorganiseringer under fødselspermisjonen. For det er kvinnene, og ikke mennene, som nokså ensidig får belastningen med det enkelte bedrifter fortsatt ser som et problem.
  • På politisk nivå blir graviditet og barnefødsler sett på som det motsatte av et problem. Der jubles det over at norske kvinner i dag ligger på europatoppen i fertilitet og jobber mer enn sine medsøstre i andre land. Politikerne vet hvor viktig begge deler er for den økonomiske utviklingen her i landet. Med eldrebølgen i sikte er hver eneste kvinne i arbeid og hvert eneste barn i ankomst ytterst velkomne.
  • Fra arbeidsgivers synspunkt vil situasjonen ofte fortone seg annerledes. Akutt behov for arbeidskraft og kompetanse og lite økonomisk slingringsmonn kan forlede de mest bevisste til å foretrekke en som garantert ikke trenger permisjon med det første. Derfor er det viktig at dagens lovverk håndheves strengt. Samtidig bør myndighetene fortsette arbeidet med å finne ordninger som stimulerer menn til å ta større del av parets permisjoner og par til å velge barnefødsler mens de er i utdanningsfasen.