- Kvinner og barn massakrert i alawitt-landsby

Antall drepte i det som skal ha vært en massakre i en alawittisk landsby i Syria, er steget til 22, ifølge syrisk eksilgruppe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Blant de drepte er både kvinner, barn og eldre menn, ifølge den syriske eksilgruppa Syrisk Obsertvatorium for Menneskerettigheter, som har tilhold i Storbritannia.

Alawittene er den muslimske sekta som Syrias president, Bashar al-Assad, hører til, som er ei grein av sjia-islam. Mange alawitter er drept av opprørsgrupper i den pågående borgerkrigen.

Ifølge den syriske eksilgruppa ble 16 alawitter og seks beduiner drept da væpnede menn fra Nusra-fronten stormet landsbyen Maksar al-Hesan, øst for Homs, tirsdag. Nusra-fronten har bånd til al-Qaida.

Gruppa sier at sju kvinner, tre menn over 65 år og fire mindreårige barn ble drept. Lederen for gruppa, som kaller seg «Rami Abdulrahman», sier at alle ble drept i sine hjem, og at ingen var medlemmer av Assad-vennlige militser.

Al-Qaida-tilknyttede militser har iverksatt hevnangrep etter angrepet med kjemiske våpen ved Damaskus 21. august, som stort sett har rammet alawittiske områder.

(NTB-Reuters)