Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kvinner på flukt trakasseres i Europa

Kvinnelige flyktninger fra Syria og Irak opplever å bli mishandlet og tvunget til å ha sex på vei gjennom Europa, viser en ny undersøkelse fra Amnesty International.

TRAKASSERES: En migrantkvinne ankommer havnen i Pireaus nær Athen i Hellas sammen med et barn. Foto: Alkis Konstantinindis / Reuters / NTB scanpix.
TRAKASSERES: En migrantkvinne ankommer havnen i Pireaus nær Athen i Hellas sammen med et barn. Foto: Alkis Konstantinindis / Reuters / NTB scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Myndigheter og hjelpeorganisasjoner i Europa mislykkes i å gi grunnleggende beskyttelse til flyktningkvinner fra Irak og Syria, slår Amnesty fast.

Organisasjonen har i løpet av forrige måned intervjuet 40 kvinner i Nord-Europa som har reist flyktningruten fra Tyrkia til Hellas og gjennom Balkan. Samtlige beskriver at de følte seg truet og utrygge under reisen.

Samtidig kunne flere fortelle at de har opplevd fysisk mishandling og å bli utnyttet økonomisk i nesten alle landene de har reist gjennom. Flere forteller at de har blitt klådd på eller tvunget til å ha sex med smuglere, sikkerhetsansatte eller andre flyktninger.

- Etter å ha levd med grusomhetene under krigen i Irak og Syria har disse kvinnene satt alt på spill for å søke beskyttelse for seg selv og barna sine. Men fra øyeblikket de begynner på denne reisen blir de på nytt utsatt for vold og utnyttelse, med liten hjelp eller beskyttelse, sier krisehåndteringsdirektør Tirana Hassan i Amnesty International i en pressemelding.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media