Kvinner sjikanert - journalist tiltalt

En oslojournalist er tiltalt for sjikanøs opptreden overfor en kvinne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Journalisten ble seinest i november i 2006 dømt til betinget fengsel 60 dager med ei prøvetid på to år, for å ha sjikanert fire kvinner og en mann.

Ifølge den nye tiltalen skal journalisten over en lengre periode fra våren 2007 til og med januar 2008 ved en rekke anledninger gjennom brev, telefoner, sms, e-post og lydbåndopptak ha framsatt sjikanerende, krenkende og truende utsagn om en kvinne.

Allmenne hensyn

Dette skal ha skjedd direkte til kvinnen selv, eller via andre personer i hennes eller journalistens omgangskrets og familie.

Det er kvinnen som har anmeldt journalisten, men ifølge tiltalen er påtale i denne saken også påkrevd av allmenne hensyn.

Påtalemyndigheten har varslet påstand om at journalisten må betale oppreisning til kvinnen.

I den første saken ble journalisten dømt for å ha krenket en rekke personers fred, som det heter. Modusen er den samme som i den nye saken.

I dommen fra november 2006 gikk sjikanen spesielt utover ei kvinne. Journalisten sendte sms-er til flere om at denne kvinnen var prostituert, og at hun spilte inn pornofilmer.

Hardest rammet

- Tiltaltes aktivitet har rammet flere personer, men den nevnte kvinnen er den som er blir rammet hardest.

Ikke bare har hun selv gjentatte ganger blitt kontaktet av tiltalte med slike påstander, men hun har også vært kjent med at tiltalte har tatt kontakt med venner og studiekamerater med de samme påstandene.

Uavhengig av om tiltalte hadde gode hensikter eller ikke, er det åpenbart at han har gått langt over streken. Kvinnen forklarte i retten at hun var livredd for at noen av dem som ble kontaktet av tiltalte, skulle tro på det han fortalte.

Mange mennesker har opplevd tiltaltes handlinger som negative elementer i sine liv, ifølge tingretten.

I dommen heter det videre at allmennpreventive hensyn tilsier en markert reaksjon overfor handlinger av denne art.