«Kvinner skal gå med burka - og ikke vise noe»

Slik definerer stortingspolitikerne «radikal islam».

MANGE DIALOGMØTER: De siste ukene har det vært mange dialogmøter rundt islam, integrering, hijab og hat i Norge. Men er vi blitt noe klokere? Hva er for eksempel radikal islam? På bildet inviterer Venstrepolitiker Abid Q. Raja til dialogmøte om hat på Litteraturhuset i Oslo søndag. I panelet: VG-redaktør Hanne Skartveit (t.v), utenriksminister Jonas Gahr Støre, PST-sjef Jørn Holme, styremedlem i Salam-bladet Mubashir Amin og styremedlem ved Holocostsenteret Berit Reisel. Foto: Scanpix
MANGE DIALOGMØTER: De siste ukene har det vært mange dialogmøter rundt islam, integrering, hijab og hat i Norge. Men er vi blitt noe klokere? Hva er for eksempel radikal islam? På bildet inviterer Venstrepolitiker Abid Q. Raja til dialogmøte om hat på Litteraturhuset i Oslo søndag. I panelet: VG-redaktør Hanne Skartveit (t.v), utenriksminister Jonas Gahr Støre, PST-sjef Jørn Holme, styremedlem i Salam-bladet Mubashir Amin og styremedlem ved Holocostsenteret Berit Reisel. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Siden Siv Jensen advarte mot snikislamisering i Norge i februar, har debatten rundt islam, politiuniform og hijab vært i alle mediekanaler. Interessen rundt islam ble ikke mindre da Ap-strateg Martin Kolberg sa at Arbeiderpartiet nå skal bekjempe radikal islam.

På et debattmøte på Litteraturhuset langet så stortingspresident Torbjørn Jagland ut mot partikollega Kolberg - for ikke å ha oversikt over hva radikal islamisme egentlig er. Jagland mener den norske islamdebatten får islam til å bli det nye fiendebildet. VoldsvilligMen hva er det egentlig som debatteres? Dagbladet har ringt norske partiledere og stortingsrepresentanter: Hva legger de i begrepet radikal islam?

For ordens skyld, kan vi starte med definisjonen som Politiets sikkerhetstjeneste (PST) har på radikal islam: Bevegelser som er villige til å bruke vold for å nå sine politiske mål.

Her er politikernes definisjoner:Trine Skei Grande, stortingsrepresentant Venstre, Oslo:

- Å være radikal kan være skikkelig bra. Men hvis jeg skal definere radikal islam, så vil jeg si den gudstro som innskrenker menneskers frihet ved å tråkke på menneskerettigheter, som er universelle. Ingen ting kan sette seg over mennesket.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer