Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Kvinner skal ikke le offentlig

Tyrkias visestatsminister etterlyser jenter som ser bort når de blir sett på.

TALTE TIL FOLKET: Bülent Arinc viser med armene hvor lite glad han er i damer som ler når de er ute av huset. Foto: NTB SCANPIX
TALTE TIL FOLKET: Bülent Arinc viser med armene hvor lite glad han er i damer som ler når de er ute av huset. Foto: NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tyrkias visestatsminister Bülent Arinc holdt en tale mandag, der han adresserte det han mener er nasjonens moralske forfall.

Han etterlyste ifølge avisa Hürriyet Daily News kyskhet hos både menn og kvinner, og kritiserte media for å ha gjort tenåringer til sex-avhengige.

- Mannen skal ikke være noen skjørtejeger. Han skal være tro mot sin kone og han skal elske sine barn. Kvinnen skal også vite hva som er haram og ikke haram. Hun skal ikke le offentlig og skal heller ikke opptre oppmuntrende, sa Bülent Arinc i talen.

Unødvendige mobiltelefoner Visestatsministeren oppfordret videre befolkningen til å gjenoppdage Koranen.

- Hvor er jentene som rødmer forsiktig, bøyer hodet og ser en annen vei når vi ser på dem?, spurte han.

Ellers klagde han også på at tyrkere har for mange biler, bruker for mye bensin og at kvinner snakker om «unødvendige» ting i mobiltelefonen istedenfor å møtes ansikt til ansikt.

Fikk motbør Ekmeleddin Ihsanoglu, som stiller til valg mot den sittende statsministeren, Recep Tayyip Erdogan, i august, tok til Twitter for å argumentere mot Arincs uttalelser.

- Tyrkia trenger kvinner som ler, skrev han.

Arinc er medlem av Rettferdighets- og utviklingspartiet (AKP), som har blitt beskrevet som islamistisk. Selv beskriver de seg som sentrum-høyre og konservativ.

Tyrkia er historisk sett mer progressiv når det gjelder likestilling enn nabolandene - men store lønnsforskjeller og forekomster av  barnebruder, æresdrap og vold mot kvinner i hjemmet har gjort at landet er blitt kritisert for å være på tilbakegang med tanke på kvinners rettigheter.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling