Kvinner tør spørre

Kvinner stiller kontrollspørsmålene målrettede menn ikke tenker på i sin higen etter økt profitt. Administrerende direktør Monica Salthella (31) i Skandia Fondsforvaltning tror det gjør aksjefondene tryggere og bedre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Gutta er utrolig målbevisste - og det er bra. Men jenter er gjerne flinke til å stoppe opp et øyeblikk, og spørre: «Hvordan skal vi egentlig nå det målet?» sier Salthella.

Som sjef i Skandia Fondsforvaltning har hun oppnådd resultater få kan vise maken til. Oppskriften er teft, disiplin og en dose kvinnelist.

- Kjempespennende at jenter er i ferd med å innta denne arenaen også.

- Vi har et resultatjag hele tida. Så yrket er nok ikke så «mykt» som det vi forbinder med tradisjonelle kvinneyrker. Men som fondsforvalter kan du plassere penger i selskaper som skaper produkter som kan gjøre verden litt bedre. På den måten føler du at du bidrar litt selv også, sier Salthella. Hun har selv penger i flere av Skandia-fondene. Reglene om egenhandel hindrer henne imidlertid å være en aktiv fondseier.

- Å sette penger i fond er etter mitt skjønn den beste måten å spare på. Du får ta del i verdiskapningen, samtidig som du ikke risikerer alle sparepengene på noen få aksjer, sier Monica Salthella, som tror på teknologisektoren framover.