Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kvinner uønsket

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Kvinnelige toppledere er mangelvare i likestillingslandet Norge. Særlig gjelder det i privat sektor, der det praktisk talt ikke finnes kvinner i de øverste sjefssjikt. Direktørkontorene er guttas tumleplass. Men heller ikke i offentlig styre og stell er det flust av kvinnelige ledere. I enkelte stillinger som departementsråder har det til og med vært en markant tilbakegang.
  • Nå viser en undersøkelse at det slett ikke er slik, som det ofte hevdes, at kvalifiserte kvinner ikke er interessert i slike jobber. Men de blir forbigått på ulovlig måte i konkurranse med mannlige søkere. En gjennomgang av klagesakene til Likestillingsombudet viser at over en tredjedel fikk medhold i at forbigåelsen var ulovlig etter likestillingsloven. De aller fleste klagerne var selvsagt kvinner. Her må det en mentalitetsendring til, og den oppgaven må administrasjonsminister Eldrid Løwer ta fatt på.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!