Kvinner vil ikke forsvare landet likevel

150 av 500 innkalte har trukket seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tidligere i år var 500 kvinner registrert som innkalt til tjeneste til høsten. Men nå har 150 av disse trukket seg.

500 kvinner var registrert som innkalt til tjeneste i høst, bare til Hæren. Spesielt mange har vist interesse for Garden, grensevakten og avdelinger som hundepatrulje og militærpoliti.

Men etter at Vernepliktsverket i løpet av mai har ringt til samtlige kvinner som er registrert som innkalt i Forsvaret, er de 500 nå blitt redusert til under 350.

Mange har funnet ut at de heller vil studere, skriver Aftenposten.

Hæren regner med et ytterligere frafall fram til førstegangstjenesten starter 1. august. Frafallet vil blant annet komme som følge av at jentene kan velge å hoppe av førstegangstjenesten i løpet av de seks første ukene dersom de ikke er fornøyd. Sjefen for Hærens styrker, generalmajor Jon B. Lilland, beklager situasjonen.

- Vi har forberedt oss meget godt på å ta imot vesentlig flere jenter enn tidligere. Utfordringene har gått på å tilpasse bygg og anlegg og personlig bekledning til jenter - og dessuten holdninger, lederskap og etikk. Vi holder interne holdningskampanjer for egne offiserer og andre ledere, som vi også vil kjøre for vernepliktige gutter og jenter. Vi bevisstgjør alle på integrering av jenter og forebygge trakassering og overgrep. Her legger vi opp til nulltoleranse. Nå er jeg både overrasket og bekymret, men ikke minst veldig klar over de lave tallene, sier Lilland.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer