Kvinner vil ikke forsvare landet likevel

150 av 500 innkalte har trukket seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere i år var 500 kvinner registrert som innkalt til tjeneste til høsten. Men nå har 150 av disse trukket seg.

500 kvinner var registrert som innkalt til tjeneste i høst, bare til Hæren. Spesielt mange har vist interesse for Garden, grensevakten og avdelinger som hundepatrulje og militærpoliti.

Men etter at Vernepliktsverket i løpet av mai har ringt til samtlige kvinner som er registrert som innkalt i Forsvaret, er de 500 nå blitt redusert til under 350.

Mange har funnet ut at de heller vil studere, skriver Aftenposten.

Hæren regner med et ytterligere frafall fram til førstegangstjenesten starter 1. august. Frafallet vil blant annet komme som følge av at jentene kan velge å hoppe av førstegangstjenesten i løpet av de seks første ukene dersom de ikke er fornøyd. Sjefen for Hærens styrker, generalmajor Jon B. Lilland, beklager situasjonen.

- Vi har forberedt oss meget godt på å ta imot vesentlig flere jenter enn tidligere. Utfordringene har gått på å tilpasse bygg og anlegg og personlig bekledning til jenter - og dessuten holdninger, lederskap og etikk. Vi holder interne holdningskampanjer for egne offiserer og andre ledere, som vi også vil kjøre for vernepliktige gutter og jenter. Vi bevisstgjør alle på integrering av jenter og forebygge trakassering og overgrep. Her legger vi opp til nulltoleranse. Nå er jeg både overrasket og bekymret, men ikke minst veldig klar over de lave tallene, sier Lilland.

(NTB)

IKKE SÅ FORLOKKENDE LIKEVEL: Færre kvinner enn opprinnelig forventet har lyst på å gå inn i Forsvaret. Grenader Camilla i Telemark bataljon valgte annerledes. Foto: HENNING LILLEGÅRD
IKKE SÅ FORLOKKENDE LIKEVEL: Færre kvinner enn opprinnelig forventet har lyst på å gå inn i Forsvaret. Grenader Camilla i Telemark bataljon valgte annerledes. Foto: HENNING LILLEGÅRD Vis mer
Kvinner vil ikke forsvare landet likevel