- Kvinner vil ikke ta drittjobbene

Aarebrot mener kvinner er overrepresentert i sjefsstillinger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Statsviter Frank Aarebrot kaller kvinnebevegelsen som roper etter flere sjefsstillinger, en middelklasse med et luksusproblem. Han mener det bringer inn kvinner med irrelevant erfaring, noe som igjen skaper uegnede ledere.

- Kvinner er opptatt av 50/50 i sjefsjobbene, men vil ikke ta drittjobbene. De skal gå rett fra BI og inn i toppen av StatoilHydro, uten å ha operativ erfaring i selskapet de skal lede. Hvor mange kvinner driller etter olje i Nordsjøen? At det da er over 20 prosent kvinner i StatoilHydro-ledelsen blir helt sykt. De klager på at der ble det ikke mange nok av dem, når det er nettopp der de er overrepresentert, sier Aarebrot til Ukeavisen Ledelse

Han mener det er riktig og bra at det ikke er mange kvinnelige ledere i selskaper der menn dominerer i de operative stillingene.

- Tvert imot er kvinner ofte direkte overrepresentert i sjefssjiktet, sier han, og sikter til mannsdominerte selskaper som StatoilHydro. Skal kvinner ha makt, får de skaffe seg den relevante erfaringen, sier Aarebrot.

De virkelige heltene i kvinnesaken i hans øyne er innvandrerkvinnene, som tar fatt i alvorlige kvinnesaker som analfabetisme og kjønnslemlestelse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer