- Kvinner vil ikke ta drittjobbene

Aarebrot mener kvinner er overrepresentert i sjefsstillinger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Statsviter Frank Aarebrot kaller kvinnebevegelsen som roper etter flere sjefsstillinger, en middelklasse med et luksusproblem. Han mener det bringer inn kvinner med irrelevant erfaring, noe som igjen skaper uegnede ledere.

- Kvinner er opptatt av 50/50 i sjefsjobbene, men vil ikke ta drittjobbene. De skal gå rett fra BI og inn i toppen av StatoilHydro, uten å ha operativ erfaring i selskapet de skal lede. Hvor mange kvinner driller etter olje i Nordsjøen? At det da er over 20 prosent kvinner i StatoilHydro-ledelsen blir helt sykt. De klager på at der ble det ikke mange nok av dem, når det er nettopp der de er overrepresentert, sier Aarebrot til Ukeavisen Ledelse

Han mener det er riktig og bra at det ikke er mange kvinnelige ledere i selskaper der menn dominerer i de operative stillingene.

- Tvert imot er kvinner ofte direkte overrepresentert i sjefssjiktet, sier han, og sikter til mannsdominerte selskaper som StatoilHydro. Skal kvinner ha makt, får de skaffe seg den relevante erfaringen, sier Aarebrot.

De virkelige heltene i kvinnesaken i hans øyne er innvandrerkvinnene, som tar fatt i alvorlige kvinnesaker som analfabetisme og kjønnslemlestelse.

Aarebrot mener feministretorikken baserer seg på forskjellige kriterier når det gjelder forskjellige typer jobber. For drittjobbene gjelder det at kvinner skal ha rett til disse jobbene dersom kvinner vil ha dem, de skal ikke hindres.

- Når det gjelder lederjobbene legger de et annet kriterium til grunn: Her skal det handle om en prosentkvote.

OVERREPRESENTERT: Statsviter Frank Aarebrot mener det er bra at det ikke en mange kvinnelige sjefer i selskaper der det er menn i de operative stillingene. Kvinner må ta drittjobbene før de sikter mot sjefsstillingene. Foto: CHRIS KYLLINGMARK/DAGBLADET
OVERREPRESENTERT: Statsviter Frank Aarebrot mener det er bra at det ikke en mange kvinnelige sjefer i selskaper der det er menn i de operative stillingene. Kvinner må ta drittjobbene før de sikter mot sjefsstillingene. Foto: CHRIS KYLLINGMARK/DAGBLADET Vis mer