- Kvinner vil tjene på å slutte å jobbe

Arbeiderpartiets stortingsrepresentant, Anette Trettebergstuen, frykter et regjeringsskifte vil bidra til en kvinnefiendtlig politikk.

FYKTER REGJERINGSSKIFTE: Anette Trettebergstuen mener et regjeringsskifte vil gå ut over kvinnene. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
FYKTER REGJERINGSSKIFTE: Anette Trettebergstuen mener et regjeringsskifte vil gå ut over kvinnene. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Borgerlige politikere betaler aktivt for at kvinner ikke skal delta i arbeidslivet, sier Trettebergstuen til Dagbladet.

Hun mener et regjeringsskifte er bekymringsfullt hvis Høyre får det som de vil; en landsomfattende og pliktig kontantstøtteordning.

- Vi står i fare for å få en regjering som oppfordrer kvinner til å la være å jobbe. Det er det stikk motsatte av hva Norge trenger.

Manglende tillitDen beskrivelsen kjenner ikke Høyres nestleder, Bent Høie, seg igjen i.

- Det viser bare at Trettebergstuen ikke har tillit til at kvinner sammen med resten av familien tar kloke valg. Her handler det om en manglende respekt for mennesker, sier Høie.

Bent Høie presiserer at Høyres forslag kun handler om de aller minste barna. De vil gjenninnføre en landsomfattende kontantstøtte til ett- og toåringer. I 2012 ble kontantstøtten trappet ned av den Rødgrønne regjeringen til å kun gjelde ettåringer.

- Vi trenger flere hoder og hender i Norge, spesielt i omsorgsyrkene som er de som tjener mest på å ta i bruk langvarig kontantstøtte, sier Trettebergstuen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.