Kvinners lederlønninger nærmer seg mennenes

I Oppland tjener kvinner mer.

ØKER: De siste årene er det blitt mindre forskjeller mellom kvinners og menns lederlønninger. I Oppland har kvinnene passert mennene på statistikken.
Foto: Jan Haas / NTB scanpix
ØKER: De siste årene er det blitt mindre forskjeller mellom kvinners og menns lederlønninger. I Oppland har kvinnene passert mennene på statistikken. Foto: Jan Haas / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

De siste årene er det blitt mindre forskjeller mellom kvinners og menns lederlønninger. I Oppland har kvinnene passert mennene på statistikken.

Ifølge norsk ledelsesbarometer fikk kvinnelige ledere i snitt 81,8 prosent av hva de mannlige lederne tjente i fjor. Økningen var på over 3 prosentpoeng fra året før, skriver Aftenposten.

- Jeg jubler med forbehold. Kvinner i toppledelse tjener mindre enn menn i tilsvarende stillinger. Det er helt urimelig. Det som er bra er at gapet blir mindre totalt sett, men det går sakte og i rykk og napp, sier nestleder Elisabeth Lier Haugseth hos Likestillings- og diskrimineringsombudet.

Både i Oppland og Hedmark tjente kvinnelige ledere omtrent like mye som menn i 2014, mens det i Møre og Romsdal, Sogn og Fjordane, Hordaland og Rogaland var størst gap i mennenes favør.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer