Kvinners nei

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En fersk spørreundersøkelse, gjengitt i Aftenposten like før påske, viser at kvinner er negative til den foreslåtte pensjonsreformen. Det er ikke overraskende, all den stund svært mange kvinner befinner seg på de inntektsnivåene som kommer relativt dårligst ut med reformen. Deres nei illustrerer også bedre enn noe at bare de som jobber trutt og iherdig, og tilnærmet uavbrutt i 43 år, får full uttelling fra folketrygden. Kvinner liker naturlig nok ikke et system som straffer dem for å velge deltidsstilling eller lengre perioder med omsorg på full tid for å løse tidsklemma.

Regjeringen bør i sitt arbeid med den bebudede stortingsmeldingen om et nytt pensjonssystem merke seg dette. Vel må vi alle innrette oss på et system som er økonomisk bærekraftig og ikke velter for store byrder over på kommende generasjoner. Men pensjonssystemet må ikke bli slik at det rammer kvinner mer enn menn.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer