Kvinnesjefer snytes

Kvinnelige sjefer tjener langt mindre enn menn i topposisjoner.

UTFORDRING: Likestillingsminister Anniken Huitfeldt står overfor en stor utfordring for å utjevne lønnsforskjellen mellom mannlige og kvinnelige sjefer. Foto: Scanpix
Foto: Sara Johannessen / SCANPIX
UTFORDRING: Likestillingsminister Anniken Huitfeldt står overfor en stor utfordring for å utjevne lønnsforskjellen mellom mannlige og kvinnelige sjefer. Foto: Scanpix Foto: Sara Johannessen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||Lønnsforskjellen mellom kvinnelige og mannlige ledere er mye større enn i andre grupper. Kvinnene tjener bare tre firedeler av det de mannlige kollegene gjør.

Til sammenligning tjener den jevne kvinnelige arbeidstaker i snitt 87 prosent av en gjennomsnittlig manns lønn. Det kommer fram i undersøkelsen Norsk ledelsesbarometer, gjennomført av De Facto for organisasjonen Lederne.

Funnene baserer seg på svar fra 3.300 norske ledere.

- Vi ser at lønnsforskjellene i denne typen stillinger er større enn i samfunnet generelt. Det er ingen tvil om at det er systematisk forskjell i belønningssystemene mellom menn og kvinner på ledernivå, sier Jan Olav Brekke, forbundsleder i Lederne.

Skjevhetene i lederlønningene er uavhengige av stillingskategorier og yrkesgrupper med ujevn kjønnsfordeling.

De som har de suverent høyeste lønningene jobber i olje- og gass-sektoren, der årslønnen for ledere i snitt ligger på 726.000 kroner. Deretter følger rederibransjen, luftfart og bergverk. De lavest lønte lederne jobber i vekst- og attføringsbedrifter, hotell og restaurant, samt bil og transport. (NTB)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer