UTFORDRING: Likestillingsminister Anniken Huitfeldt står overfor en stor utfordring for å utjevne lønnsforskjellen mellom mannlige og kvinnelige sjefer. Foto: Scanpix
Foto: Sara Johannessen / SCANPIX
UTFORDRING: Likestillingsminister Anniken Huitfeldt står overfor en stor utfordring for å utjevne lønnsforskjellen mellom mannlige og kvinnelige sjefer. Foto: Scanpix Foto: Sara Johannessen / SCANPIXVis mer

Kvinnesjefer snytes

Kvinnelige sjefer tjener langt mindre enn menn i topposisjoner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Lønnsforskjellen mellom kvinnelige og mannlige ledere er mye større enn i andre grupper. Kvinnene tjener bare tre firedeler av det de mannlige kollegene gjør.

Til sammenligning tjener den jevne kvinnelige arbeidstaker i snitt 87 prosent av en gjennomsnittlig manns lønn. Det kommer fram i undersøkelsen Norsk ledelsesbarometer, gjennomført av De Facto for organisasjonen Lederne.

Funnene baserer seg på svar fra 3.300 norske ledere.

- Vi ser at lønnsforskjellene i denne typen stillinger er større enn i samfunnet generelt. Det er ingen tvil om at det er systematisk forskjell i belønningssystemene mellom menn og kvinner på ledernivå, sier Jan Olav Brekke, forbundsleder i Lederne.

Skjevhetene i lederlønningene er uavhengige av stillingskategorier og yrkesgrupper med ujevn kjønnsfordeling.

De som har de suverent høyeste lønningene jobber i olje- og gass-sektoren, der årslønnen for ledere i snitt ligger på 726.000 kroner. Deretter følger rederibransjen, luftfart og bergverk. De lavest lønte lederne jobber i vekst- og attføringsbedrifter, hotell og restaurant, samt bil og transport. (NTB)