Kvinnesmil bedrar..

..og menn vil bedras.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinner småflørter de første minuttene etter at de har møtt en mann, selv om han er stygg som juling eller dum som et brød. Kvinnene kan ikke noe for det, hevder østerrikske forskere.

Flørtetrangen er nemlig biologisk innebygd hos jenter, påstår disse forskerne. Dette har med menneskeartens formeringsinstinkt å gjøre, drømmen om røde roser og hvite slør er bare psykologisk kakepynt, skriver det britiske vitenskapsbladet New Scientist.

Skal man tro Karl Grammer ved Ludwig Boltzmann-instituttet for Urban Etologi (etologi er en form for atferdslære) i Wien, nøyer kvinnene seg ikke med å prate i vei med menn de ellers finner uinteressante og endog frastøtende. De sender også ut seksuelt innbydende signaler og oppmuntrer mannens oppmerksomhet, uten selv å være klare over det.

Lureri

Grammer og hans kolleger har studert 90 unge mennesker - 45 kvinner og 45 menn - som i utgangspunktet var vilt fremmede for hverandre.

De 90 fikk beskjed om at de skulle vurdere og sette karakter på et utvalg uskyldige underholdningsvideoer, noe som var blank løgn og rent lureri i vitenskapens navn.

De østerrikske forskerne ga nemlig blaffen i hva ungdommene syntes om videoene, de var ute etter å vite om hva hvert enkelt par syntes om hverandre.

En av forskerne satt sammen med paret da eksperimentet begynte, men ble så hentet ut av rommet under påskudd av at det var telefon til ham eller henne.

Mens vedkommende var ute, ble paret filmet gjennom et enveis-speil, og opptaket ble senere vist for deltakerne enkeltvis. De ble spurt om de fant «parkameraten» fysisk tiltrekkende, og om de kunne tenke seg å gå ut med vedkommende, skriver New Scientist i sin nyeste utgave.

Målbart

Forskerne gjennomgikk videoopptakene nøye, på jakt etter kjente flørte- og avvisningssignaler. De fant at kvinnene regelmessig sendte ut flørtesignaler, selv om de i utgangspunktet ikke følte noen spesiell interesse for den mannlige motparten, eller endog fant ham direkte frastøtende.

Mer oppsiktsvekkende er det kanskje at kvinnene sendte sine mest utpreget negative signaler til selvopptatte og skravlesyke menn, som først og fremst skrøt av jobben sin, pengene sine og andre statussymboler.

I slike tilfeller ble kvinnenes «kom hit»-signaler raskt avløst av et minst like tydelig «gå vekk»-signal, sier Karl Grammer ifølge New Scientist.

Om det også finnes kvinner som er glade i å høre sine egne stemmer, og i å snakke om seg selv og sine utallige fortrinn? På det området er de østerrikske forskernes rapport fullstendig taus, ridderligheten er da ikke aldeles død i det gamle keiserriket.

(NTB-AFP)