Kviser, stemmeskifte og tidlig sædavgang i Vegvesen-kampanje

- Uheldig virkemiddel, mener likestillingsombudet. Vegvesenet: - Det funker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet:) I en holdningskampanje fra Statens vegvesen får unge gutter gjennomgå i et nytt forsøk på å få unge til å redusere farten.

I kampanjefilmen «Hvorfor jenter liker eldre gutter» trekker de fram at unge gutter ofte har plager som kviser, tidlig sædavgang og stemmeskifte til lang opp i tjueåra, før de kommer til det egentlige budskapet: "Du blir ikke mer moden av å kjøre for fort".

Holdningskampanjen «Ungdom og fart» prøver å formidle at unge gutter er overrepresentert i ulykkesstatistikken fordi de er umodne.Fart er den vanligste dødsårsaken for unge mellom 18 og 24 år i trafikken.

To av tre unge som mister livet i trafikken er gutter.

«Frontallappen, den delen av hjernen som hjelper oss å vurdere risiko og konsekvenser, utvikles seinere hos gutter enn hos jenter og kan være en av grunnene til at gutter er overrepresentert på ulykkesstatestikken.» skriver Vegvesenet på sine nettsider om kampanjen.

-Uheldige virkemidler Likestillings- og diskrimineringsombud Sunniva Ørstavik mener slike virkemidler som blir brukt i kampanjen er uheldige.   

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer