Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kvitter seg med Bakke-villaen

Men regjeringen beholder luksusstrand på Bygdøy.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Regjeringen selger allerede den omstridte luksusvillaen på Bygdøy - et halvår etter at de rødgrønne høstet storm og ros om hverandre for å ha brukt 31 millioner kroner på noen få meter strandlinje og et kråkeslott. Men det offentlige beholder strandlinja.

- Dette er den beste løsningen for en utvidelse av friluftsområdene i området, sier miljøvernminister Helen Bjørnøy til NRK.

Pengene fra hussalget skal brukes til å pusse opp Bygdøy Sjøbad og andre strandområder på Bygdøy.

Svein Erik "vaske"-Bakke kjøpte eiendommen på Oslos beste vestkant for 27 millioner kroner i 1997. Men han fullførte aldri den gedigne oppussingen som var nødvendig for å gjøre den 1.500 kvadratmeter villaen standsmessig. I følge flere bygningskyndige rapporter er villaen både skjeiv, uisolert, kald og preget av fuktskader.

Bakke ga opp prosjektet og lot myndighetene overta herligheten seks millioner kroner under takst. For regjeringen har poenget vært å gi allmennheten adgang til sjøen. I følge salgsprospektet var det 100 meter strandlinje. Målinger i etterkant har vist at staten ble lurt for 40 meter.

Strenge krav til bevaring av bygningen og dårlig veiankomst gjør at villaen neppe egner seg til publikumsrettet bruk, mener Miljøverndepartementet.

SELGER HUSET Regjeringen selger selve "kråkeslottet" i Schiøtts vei 8 på Huk, men beholder strandeiendommen.
PÅ BEFARING Befaring på Svein Erik Bakkes strandeiendom på Huk var en av de aller første oppgavene den nye regjeringen gikk løs på i fjor høst. Her Jens Stoltenberg, Åslaug Haga og Kristin Halvorsen på strandsiden av Schiøtts vei 8 i september i fjor. Nå selger de huset, men beholder strandlinjen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling