Kvitterte ut Manshaus-tips på noen uker

Politiet og PST hadde møter om Philip Manshaus (21) etter varsel.

OSLO: Politiet fikk tips om gjerningsmannen for et år siden, men valgte å ikke kontakte ham på det tidspunktet. Reporter: Trym Mogen. Video: Bjørge Dahle Johansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Politiets sikkerhetstjeneste fikk for omkring et år siden et konkret tips om draps- og terrorsiktede Philip Manshaus (21).

Det var Oslo-politiet som fikk videresendt tipset. Politiet fikk da spørsmål om de visste noe om 21-åringen som er født og oppvokst i Bærum.

Tipset blir av PST beskrevet som vagt og skal blant annet ha omhandlet «konservativt tankegods». Ifølge PST skal det ikke ha dreid seg om forestående terrorhandlinger.

- I tråd med våre prosedyrer fulgte vi opp beskjeden fra PST. Vi gjorde undersøkelser og fant ikke grunn til å gå videre med det. Vi meldte det videre, og hadde da en dialog med PST. Dette var for et år siden, sier visepolitimester Bjørn Vandvik i Oslo-politiet til Dagbladet.

Hadde møter med PST

Han beskriver det som at PST hadde tipset og mottok det, men at det ble kvittert ut i løpet av noen uker for omkring et år siden.

- Dette ble fulgt opp ganske tett. Det var også møter om denne saken med PST. I løpet av noen uker ble tipset kvittert ut, sier Vandvik.

- Tipset var slik at vi ikke vurderte det dit hen at det ikke var grunnlag for å ta kontakt med siktede eller noen rundt ham, sier visepolitimesteren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer