Kvoterer jobbsøkere med innvandrerbakgrunn

- Målet er å ha minst åtte ansatte med innvandrerbakgrunn innen utgangen av 2014, sier Gunnar Østebø i Oljedirektoratet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oljedirektoratet (OD) og elleve andre statlige virksomheter er med i en forsøksordning med moderat kvotering av personer med innvandrerbakgrunn.

- Vi har forbausende få ansatte med innvandrerbakgrunn generelt, sett i forhold til næringen vi jobber med. Vi tar nå grep for å gjøre noe med dette. Målet er å ha minst åtte ansatte med innvandrerbakgrunn innen utgangen av 2014, sier direktør for økonomi og kompetanse Gunnar Østebø i OD.

Moderat kvotering innebærer at når to søkere er tilnærmet likt kvalifisert, skal den som har innvandrerbakgrunn ansettes.

Målgruppen for ordningen, som gjelder ut 2014, er innvandrere fra Europa utenom EU og EFTA, Asia (inkludert Tyrkia), Afrika, Sør- og Mellom-Amerika og Oseania (utenom Australia og New Zealand).

Mange innvandrere sliter med å få jobb, og det største hinderet for dem er å bli kalt inn til intervju, sier Østebø.

- Målet er at vi skal ha minst åtte ansatte med innvandrerbakgrunn innen utgangen av 1214. Første skritt er å få flere til å søke på stillingene våre og få flere inn til intervju. Dette håper vi skal resultere i ansettelser, sier Østebø og legger til at flere ansatte med utenlandsk bakgrunn vil speile mangfoldet i Norge, gi nye impulser og bidra til å utvikle OD som organisasjon.

(NTB)