Kvotering i kulturlivet

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jeg hadde ikke regnet med at alle støttet mitt utspill om kvotering i kulturlivet, men at Kulturrådets direktør Ole Jacob Bull skulle uttale seg som han gjorde, både forbauser og opprører meg.

Han hevder at man da må ha ulike kvalitetsstandarder for kvinner og menn og at vi ikke er tjent med en forfordeling av kvinner. Det er utrolig at man faktisk i 2009 kan si at det er kvalitetsforskjell på menn og kvinner i kulturlivet. Kan han dokumentere det, eller er det tradisjonell tenkning fra hans side at det er høyere kvalitet på menn i kultulivet?

Menn blir forfordelt i kulturlivet i Norge det vet vi fra de kartleggingene som er gjort. Det burde bekymre direktør Ole Jacob Bull i den posisjon han sitter. Jeg tror dessverre vi må prøve ut kvotering i norsk kulturliv for å får endret denne typer holdninger. Det er jeg mer overbevist om etter direktørens uttalelser. Jeg mener jeg har rett, som kvinne, til få tilgang på kvinners kunst og kultuttrykk, som selvfølgelig er like kvalitetsmessig gode som menns.