Kyhra (7) sultet til døde

Storbritannia i sjokk etter at barnevernet avslørte tragedie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LONDON (Dagbladet): Da helesepersonell kom til rekkehuset i Birmingham ble de møtt av et sjokkerende syn. Seks unger lå i huset utsultet. Lille Kyhra Ishaq (7) døde.

Kyhra Ishaq var en glad og høflig skolejente. Frem til nyttår var hun elev ved en skole i bydelen Handsworth i Birmingham. Etter en konflikt på skolen ble hun og hennes fem søsken tatt ut av skolen.

Årsaken skal ha vært at moren, Angela Gordon (33), mente at barna ble mobbet.

Etter det er det veldig få observasjoner av søskenflokken. Den siste måneden skal barna knapt ha blitt sett utenfor rekkehuset.

Da helsepersonell tok seg inn i leiligheten lørdag kom den grusomme sannheten til overflaten.

Seks barn lå utsultet på madrasser i et lite rom. Politiet ble umiddelbart tilkalt. For lille Kyhra Ishaq var det for sent. Hun døde på sykehuset noen timer senere.

Ville drive egen skole

Barnets mor kommer opprinnelig fra Jamaica, men har bodd i Storbritannia siden hun var lita jente. Hun konverterte til islam for noen år siden. Hun hevdet at barna ble mobbet fordi at de var muslimer. Hun tok derfor søskenflokken ut av skolen, og sa til lærerne at hun ville starte hjemmeskole. Lokale politikere er sjokkert over at skolen lot dette skje uten å alarmere noen.

Kyhra (7) sultet til døde

-Det virker som om barna bare kunne bli borte fra skolen uten at noen ble varslet. Hvorfor ble ikke barnevernet orientert? Jeg synes det er oppsiktsvekkende at seks unger bare kan bli borte uten at noen bryr seg, sier det lokale parlamentsmedlemmet Khalid Mahmood til avisa The Daily Mail.

Også innenriksminister Jacqui Smith reagerer på opplysningene, men ber folk være forsiktige med å konkludere for tidlig. Saken var i går førstesidestogg i flere engelske aviser.

-Dette er en tragedie, og jeg føler veldig med familien som har mistet en ung jente, sier hun.

Fengslet for omsorgssvikt

Jentas mot og samboer ble i går siktet for omsorgssvikt. Siktelsen kan bli utvidet til uaktsomt drap, melder flere medier. Lokale myndigheter har også satt i gang en granskning av saken.

Naboer forteller til media at jentas mor skal ha kjeftet på en kvinne i nabolaget for at hun hadde gitt barna brød. Ifølge naboer skal barna ha vært så utsultet at de spiste gammelt brød som var lagt ut til fuglene i nabolaget.

-Vi må lære av det som har skjedd her. Vi kan ikke akseptere at noen bare tar barna ut av skolen, sier Khalid Mahmood.

Naboene var i går samlet i sorg. Foran rekkehuset ble det lagt ned blomster og kort med hilsener.

<strong><b>BLE FUNNET UTSULTET:</strong></b> I et lite rom med seks madrasser på gulvet lå lille Kyhra Ishaq (7) og fem søsken. Politiet mener at søskenflokken er utsatt for grov omsorgssvikt. Kyhra Ishaq døde lørdag, og brityiske myndigheter skal nå granske dødsfallet. Foto: CATERS NEWS AGENCY LTD
BLE FUNNET UTSULTET: I et lite rom med seks madrasser på gulvet lå lille Kyhra Ishaq (7) og fem søsken. Politiet mener at søskenflokken er utsatt for grov omsorgssvikt. Kyhra Ishaq døde lørdag, og brityiske myndigheter skal nå granske dødsfallet. Foto: CATERS NEWS AGENCY LTD Vis mer

Storbritannia har også tidligere opplevd lignende tragedier. I 2000 døde åtte år gamle Victoria Climbie i London som følge av mishandling og underernæring. Den lille jentas tante og hennes samboer ble dømt for drap som følge av saken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer