EGGENE KLEKKET: Kyle Cummings kunne ha blitt drept om han hadde kommet for nær slangene som kom ut av eggene han hadde funnet. Foto: AP Photo/Trish Prendergast/NTBScanpix
EGGENE KLEKKET: Kyle Cummings kunne ha blitt drept om han hadde kommet for nær slangene som kom ut av eggene han hadde funnet. Foto: AP Photo/Trish Prendergast/NTBScanpixVis mer

Kyle (3) fant noen egg i hagen og gjemte dem i klesskapet sitt

Noen uker senere fikk familien en overraskelse som kunne ha vært dødelig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kyle Cummings (3) fant for noen uker siden ni egg på familiens eiendom, like utenfor Townsville i Australia. Han ante ikke hvilken type egg det var, og puttet dem i en plastboks, og puttet dem i klesskapet på rommet sitt, ifølge nyhetsbyrået AP.

Mandag denne uka fant hans mor, Donna Sim, plastboksen.

Giftig Da hadde syv av eggene klekket, og det lå syv østlige brunsnoker (Pseudonaja textilis) i klesskapet. Heldigvis hadde Kyle satt et lokk på boksen.

- Jeg fikk sjokk, spesielt fordi jeg ikke liker slanger, sa Sim til Townsville Bulletin.

Reptilekspert Trish Pendergast forteller at Kyle kunne ha blitt drept om han hadde åpnet boksen, og kommet i kontakt med slangene. Østlig brunsnok er nemlig en av verdens mest giftige slanger.

Sterk gift Prendergast fikk boksen med slanger på tirsdag, og slapp dem fri samme kveld. Hun var lettet over at ingen hadde vært i kontakt med slangene.

- Selv om hoggtennene bare er noen millimeter lange på små slanger, slik at de trolig ikke kunne ha trengt igjennom huden på et menneske, så er giften på en ung slange like sterk som hos voksne slanger, sier Prendergast til AP.

- Hvis Kyle hadde fått gift på huden, og fått det i munnen, så kunne han ha omkommet, fortsetter hun.

Eggene Østlig brunsnok kan bli mer en to meter lang, og de holder seg vanligvis i nærheten av eggene sine, men forlater dem i korte perioder for å finne mat.

- Det er flaks at han ikke traff mora da han tok eggene. Det møtet kunne ha vært dødelig, sier Prendergast.

Slangene i boksen var 12 til 15 centimeter lange, og hadde trolig kommet ut av eggene rundt fem dager før de ble sluppet fri. Prendergast forteller at slangene var tørste, men i fin form, da de ble sluppet fri.