ENGASJERT LÆRER: Læreren Kyle Schwartz  ved Doull Elementary School i Denver ønsket å bli bedre kjent med elevene sine. Det endte med en Twitter-storm. Foto: REUTERS/Rick Wilking
ENGASJERT LÆRER: Læreren Kyle Schwartz ved Doull Elementary School i Denver ønsket å bli bedre kjent med elevene sine. Det endte med en Twitter-storm. Foto: REUTERS/Rick WilkingVis mer

Kyle ba elevene sine fullføre setningen «Jeg skulle ønske læreren min visste...»

De hjerteskjærende svarene rører en hel verden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den ferske læreren Kyle Schwartz fra Colorado, USA, jobber ved en skole der mange av elevene kommer fra fattige kår.

I håp om å forstå elevene sine bedre, ga hun dem en enkel oppgave. Tredjeklassingene fikk utdelt lapper med beskjed om å fullføre setningen «I wish my teacher knew» («Jeg skulle ønske læreren min visste», red.anm.).


- Som ny lærer slet jeg med å forstå hvilken virkelighet elevene kommer fra og hvordan jeg på best mulig måte kan støtte dem. Jeg følte bare at det var noe jeg ikke visste om elevene mine, sier hun til ABC News.

Hjerteskjærende svar Flere av svarene hun mottok var hjerteskjærende.

- Som «Jeg skulle ønske læreren min visste at jeg ikke har blyanter til å gjøre leksene mine med hjemme». Jeg bryr meg dypt om hver eneste elev og jeg vil ikke at noen av dem skal måtte leve i fattigdom, noe som er hovedmotivasjonen bak valget om å bli lærer.


Andre elever forteller om savnet etter en deportert pappa, mangel på venner og en mor som er lite hjemme.

Elevene fikk velge hvorvidt de ønsket å være anonyme eller ikke. De fleste valgte å skrive under med navnet sitt, og de hadde heller ikke noe i mot å dele historiene sine med resten av klassen.


Schwartz' valgte å dele noen av tredjeklassingenes svar på Twitter under hashtagen #thingsiwishmyteacherknew, og hun oppfordret også andre lærere til å gjøre samme øvelse.

Øvelsen sprer seg Snart tre uker etter at læreren twitret om øvelsen for første gang, deles det stadig nye meldinger med ord fra unge elever.

Historien hennes sprer seg nå over hele verden, og også i sitt eget klasserom har den unge læreren sett konsekvensene.


- Det var en lapp som lød «Jeg skulle ønske at læreren min visste at jeg ikke har noen venn å leke med». Neste dag samlet jentene seg rundt henne og de lekte sammen, for barn støtter hverandre, sier Schwartz til CBS News.

Ifølge tv-stasjonen har lærere i 17 andre delstater fulgt Schwartz' eksempel og gjennomført samme oppgave med sine elever.