Kyle Rittenhouse frikjent for drap

Fredag kom dommen mot Kyle Rittenhouse, som var tiltalt for å ha drept to mennesker. - Frikjent på alle punkter.

SE LIVE: Kyle Rittenhouse er frikjent og politiet varsler demonstrasjoner. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kort tid før halv åtte fredag kveld kom nyheten om at 18 år gamle Kyle Rittenhouse er frikjent for drap, på alle punkter. Det melder BBC.

Rittenhouse var tiltalt for å ha drept to demonstranter, samt skadet en tredje, med halvautomatisk rifle. Hendelsen skjedde i Kenosha, Wisconsin, i august i 2020.

Omdiskutert og splittet

Med mer enn tre dager med overveielser kom juryen, som besto av sju kvinner og fem menn, til en beslutning.

Under kunngjøringen ble Rittenhouse observert gråtende.

BRYTER SAMMEN: Under kunngjøringen av dommen blir Rittenhouse observert gråtende med forsvareren ved sin side. Foto: AP
BRYTER SAMMEN: Under kunngjøringen av dommen blir Rittenhouse observert gråtende med forsvareren ved sin side. Foto: AP Vis mer

Rettssaken har vært svært omdiskutert og splittet. Rittenhouse sin forsvarer har hele tiden hevdet av han handlet i selvforsvar.

Påtalemyndigheten har derimot hevdet at Rittenhouse lette etter problemer den natta.

Rittenhouse kjørte, den skjebnesvangre dagen, fra sitt hjem i Illinois til Kenosha, der det var demonstrasjoner og opptøyer etter at en svart mann hadde blitt skutt av politiet.

Rittenhouse var 17 år gammel da han drepte 36 år gamle Joseph Rosenbaum, 26 år gamle Anthony Huber og skadet 27 år gamle Gaige Grosskreutz.

Sendt ut nasjonalgarden

Black Lives Matter-tilhengere har omtalt Rittenhouse som en tilhenger av hvit overmakt, mens konservative har beskrevet ham som en patriot som benyttet seg av retten til å bære våpen under opptøyer.

Nå er nasjonalgardens tropper sendt til byen på grunn av frykt for uro.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer