Kylling dyrere enn biff i Norge

Nordmenn spiser verdens dyreste kylling. Du betaler mer for kylling enn for en saftig entrecôte. Det som er hverdagsmat for svenskene, blir dermed festmat for nordmenn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

HØYTFLYGENDE PRISEN: 49,90 tar Faris Avdagic for en hel grillet kylling ved ferskvaredisken i ICA på Østbanehallen. - Mange nøyer seg med et lår eller en halv kylling. Det blir for dyrt med en hel, sier Faris.

Kyllingfileter koster mer enn 200 kroner kiloen i norske butikker - entrectte får du for 139 kroner kiloen.

Skal du ha en grillet kylling må du betale opptil 54,90 kroner. En fersk kylling koster ti kroner mindre, mens for en frossen kylling ligger prisen på rundt 35 kroner.

- Altfor dyrt. Kylling koster jo nesten det samme som indrefilet! Hos oss koster en grillet kylling som veier 850- 950 gram kroner 49,90. Den burde ikke ha kostet mer enn 30 kroner. Den norske kyllingen består ofte av mye skinn og bein, sier ferskvaresjef Tom Haugli ved ICA på Østbanehallen.

Festmat

Haugli har to døtre i Sarpsborg og svinger seg lett over grensa for å kjøpe billig kylling når han er på besøk.

Da betaler han kroner 19,90 for en hel kylling.

For mange familier blir det drøyt å legge fram hundrelappen for to hele grillede kyllinger på en hverdag. Dermed blir kylling ofte festmat eller servert som noe ekstra lørdagskvelden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer