GODE KYLLINGNYHETER: De nordiske landene, med Norge og Finland i spissen, har desidert minst antibiotikaresistens. Foto: Hampus Lundgren
GODE KYLLINGNYHETER: De nordiske landene, med Norge og Finland i spissen, har desidert minst antibiotikaresistens. Foto: Hampus LundgrenVis mer

Kylling i Norge har lavest antibiotikaresistens i Europa

- Norge og andre land i Norden er i en unik situasjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forekomsten av antibiotikaresistente bakterier i kylling er mange ganger høyere i EU enn i Norge. Norske forbrukere trenger dermed ikke å bekymre seg, mener forskere.

De nordiske landene, med Norge og Finland i spissen, har desidert minst resistens med liten eller ingen forekomst, melder Nationen.

Spania ligger i den motsatte enden av skalaen, med 90 prosent forekomst av resistens mot flere typer antibiotika, ifølge en oversikt fra European Food Safety Authority (EFSA).

Forsker Anne Margrethe Urdahl ved Veterinærinstituttet sier situasjonen er langt gunstigere i Norge enn i så godt som alle andre land.

- Norge og andre land i Norden er i en unik situasjon. Vi har lite resistens. Det blir også brukt mye mindre av medikamenter. Det er svært gunstig, sier Urdahl til avisen.

(NTB)