Kyllingmark var riskorn

KRISTIANSAND (Dagbladet): Mange familier satte kyllingmiddagen i vrangstrupen etter et oppslag i Fædrelandsvennen onsdag. I går viste det seg at de kvalmende markene var riskorn fra stekeredskapen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kjæresteparet i Kristiansand handlet kyllinglår på tilbud og oppdaget døde mark i rispanna. Byveterinær Gjermund Bø i Kristiansand sendte noen eksemplarer til spesialist. Først trodde han det var spyfluelarver, men så viste det seg bare å være riskorn som har svellet i fuktigheten!

- Vi antar at ris er tilført kyllinglåret under stekingen med redskap som har vært i kontakt med ris, tror Bø.

- Alle kyllinglår ble straks fjernet fra butikkene i Drammen og Kristiansand. Over 500 rasende kunder har henvendt seg til oss, sier daglig leder Henrik Thoresen i Price Club.

Butikkjeden møter sin advokat mandag, for å vurdere søksmål.