Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Kynisk pengespill

- Kynikeren Røkke er bare ute etter å tjene penger, arbeidsplassene våre driter han i, fnyser sveiser Sven Inge Våland på Kværner-anlegget i Stavanger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Alle kan ikke bli Røkke-kloninger og bare flytte penger i hytt og vær, noen må gjøre arbeidet her i landet, utbasunerer Våland mens rullingsen nesten svir skjeggstubbene.

Høyt over industrigolvet står nå kampen om Kværner og Aker Maritime. På det tradisjonsrike Rosenberg-verftet vet de ikke mer enn hva knappe nyhetsmeldinger forteller. Og å protestere er som å skvette vann på gåsa.

- For oss er det viktigst at vi får oppdrag slik at folk beholder jobben, forklarer nestformann Arnstein Hansen i Rosenberg-klubben nøkternt.

Analytikere og pengefolk ser ingen framtid i Stavanger-anlegget. Folkene på golvet har svaret klart:

- Vi er best, vi leverer varene til riktig tid, profesjonelt utført, skryter Arnstein Hansen.

Rosenberg-arbeiderne er enige i at offshorebransjen må saneres. Noen må dø, men ikke verftet i Stavangers hjerte.

- Men Røkke er ikke karen som kan gjennomføre en fornuftig omstilling, slett ikke. Han tenker bare på å kare til seg mest mulig penger, hevder sveiser Våland.

Mange frykter at distriktshensyn blir banen for Kværner-anlegget i Stavanger. Ryker anlegget på Stord, faller lokalsamfunnet sammen. Norges oljeby kan bedre tåle nedlegging.

Noen sikler allerede etter den attraktive tomta, og ser for seg flotte boliger langs strandsonen med utsikt mot byens sentrum.

- Tullprat, her skal det drives industri. Vi skal kjempe for vår framtid, sier Arnstein Hansen, Svein Inge Våland og Øyvind Alexandersen.