-VIKTIG Å LUKE UT:  Høyres Anders Werp er svært fornøyd med at PST har avslørt terrorister blant kvoteflyktninger som skulle til Norge. . Terroristene forsøker å utnytte asylinstituttet, det må vi forhindre. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
-VIKTIG Å LUKE UT: Høyres Anders Werp er svært fornøyd med at PST har avslørt terrorister blant kvoteflyktninger som skulle til Norge. . Terroristene forsøker å utnytte asylinstituttet, det må vi forhindre. Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer

- Kynisk utnyttelse av flyktninger

Høyres Anders B. Werp er svært fornøyd med at PST har avslørt terrorister som forsøkte å misbruke asylinstituttet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) har avdekket at mellom fem og ti personer som var plukket ut av FNs flyktningorganisasjon UNHCR for å komme til Norge i virkelighet var terrorister og ikke flyktninger.

- Det er veldig bra at PST nå er i forkant og reiser ut og forhindrer at de som kan knyttes til terrororganisasjoner som Den islamske stat og al-Nusra Fronten får komme til Norge som kvoteflyktninger, sier Anders Werp (H) og første nestleder i Stortingets justiskomité til Dagbladet.

Werp viser til at PST er styrket med 78 millioner kroner. Han vil følge ressurssituasjonen til PST, slik at mulige terrorister blir avslørt.

- Dette er en svært viktig jobb, og det er betryggende å vite at sikkerhetspolitiet nå er i forkant sier Høyres ledende justispolitiker.

Werp er opprørt over kynismen til terrororganisasjonene.

- Det vi her ser er at terroristene på en kynisk måte utnytter flyktninger som er det mest sårbare som finnes, sier Werp.

- Hva har dette å bety for den politiske debatten som nå går på å ta inn 10 000 flyktninger fra Syria?

- Det er en annen diskusjon, nå er det den sikkerhetsmessige delen som er mitt anliggende. Men dette viser hvor viktig det er PST er aktive og forhindrer at uønskede individer skal få opphold i Norge. Det skal ikke være slik at terrorister skal få en frihavn i Norge til å planlegge og utføre terror. Derfor er det veldig bra at PST nå er i forkant, sier Anders B. Werp.