- Kyniske politikere utsetter Aker for stor fare

Ansatte i Aker Solutions mener Sylvia Brustad gir etter for press.

KRITISERTE KJELL INGE RØKKE:
Nærings- og handelsminister Sylvia Brustad flankert av statssekretær Øyvind Slåke og  
Mette Wikborg, ekspedisjonssjef i departementets eierskapsavdeling, under onsdagens pressekonferanse, der Brustad sa at regjeringen ikke anser de inngåtte transaksjonsavtalene mellom Aker og Aker Solutions som bindende.
Foto: Tore Meek / SCANPIX
KRITISERTE KJELL INGE RØKKE: Nærings- og handelsminister Sylvia Brustad flankert av statssekretær Øyvind Slåke og Mette Wikborg, ekspedisjonssjef i departementets eierskapsavdeling, under onsdagens pressekonferanse, der Brustad sa at regjeringen ikke anser de inngåtte transaksjonsavtalene mellom Aker og Aker Solutions som bindende. Foto: Tore Meek / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - Her utsettes et av landets største industriarbeidsplasser for stor fare på grunn av politisk kynisme, sier konserntillitsvalgt for de LO-organiserte i Aker Solutions, Atle Teigland, til Dagbladet.no.

Teigland mener de omstridte transaksjonene har vært bra for de 12 000 norske arbeidsplassene som fins i selskapet.

Langet ut mot RøkkeI går langet næringsminister Sylvia Brustad (Ap) ut mot Kjell Inge Røkke, Aker ASA og Aker Solutions for å ha kjørt en uryddig prosess i forkant av aksjehandelen på totalt 1,9 milliarder kroner i forrige uke. Både Aker ASA og delvis statseide Aker Solutions, som har tatt opp lån på to milliarder for å gjennomføre kjøpet, nekter å følge Brustads krav om en annullering av handelen eller å bringe saken inn for generalforsamlingen.

• Les også: «- Frykter ikke rettsak med staten»

Ulveflokk med maktTillitsvalgt og styremedlem Teigland mener det er politikerne som her opptrer uryddig.

- Her har næringsministeren blitt presset av en mediastorm til å konkludere før det forelå en konklusjon fra de eksterne ekspertene som er satt til å gjennomgå saken. Jeg er overrasket over at hun ikke avventet til konklusjonene og rapporten forelå, sier Teigland.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer