Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kyoto-avtalen forlenges

Enighet mellom landene på klimakonferansen.

Foto: AFP / KARIM JAAFAR / AL-WATAN DOHA / NTB SCANPIX
Foto: AFP / KARIM JAAFAR / AL-WATAN DOHA / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Avtalen forlenges fram til utgangen av 2020. Etter lange forsinkelser kunne ledelsen for klimamøtet i Qatars hovedstad Doha lørdag ettermiddag kunngjøre at det var oppnådd enighet.

Men ifølge nyhetsbyrået DPA inneholder den nye avtalen, som skal gjelde fra 2013, ingen skjerpelse av klimaforpliktelsene.

Nesten 200 land deltok i de harde forhandlingene om en forlengelse av Kyoto-avtalen. Denne avtalen omfatter bare et begrenset antall land, som til sammen står for rundt 15 prosent av verdens samlede utslipp av klimagasser.

— Forhandlingene var tøffe, og det var stor avstand mellom landene, sier miljøvernminister Bård Vegar Solhjell (SV).

Solhjell ledet konsultasjonene om Kyoto 2, som den nye avtalen kalles, sammen med den brasilianske miljøvernministeren Louis Figueiredo.

Den største striden gjaldt såkalte overskuddskvoter, det vil si rett til utslipp som land har til rådighet etter den første Kyoto-perioden fra 2008 til 2012. Russland strittet imot, men en ny avtale ble til slutt godtatt i plenum på klimamøtet i Doha.

Saken oppdateres.


Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!