Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kypriotisk skip får forlate Karmøy

HAUGESUND (NTB): Det kypriotisk-registrerte lasteskipet «Ioanis» fikk i formiddag sine løslatelses-papirer. Skipet har vært holdt tilbake på Karmøy siden torsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannskapet har fått sin utestående lønn, og feil på skipet er reparert.

- Jeg er om bord på skipet nå, og har nettopp skrevet løslatelseserklæringen. Skipet forlater etter planen Karmøy i 20-tiden lørdag, sier inspektør Svein Lieng ved Skipskontrollen i Haugesund til NTB i formiddag.

Lønn

Det internasjonale transportarbeiderforbundet (ITF) truet med blokade hvis ikke mannskapet i løpet av gårsdagen fikk utbetalt over en million kroner i utestående lønninger.

- Mannskapet fikk sin lønn i går kveld. De har også fått dekket hjemreise. Så nå er alt i orden, sier ITF-inspektør Steinar Garberg til NTB.

Etter rykter om blant annet overlast, sprekker i dekket og opplysninger om utestående lønninger gikk Kystvakten, skipskontrollen og ITF om bord i skipet da det ankom Hydro Aluminiums kai på Karmøy torsdag. Lossingen av aluminiumoksid-lasten ble stoppet mens inspeksjonen pågikk.

Fornøyd

Inspektør Svein Lieng er langt på vei fornøyd med skipets tilstand.

- Overlasten var ikke stor, og sprekkene det var snakk om, var også småtterier. Vi påpekte at det måtte gjøres en reparasjon på styremaskinen. Det er nå gjort. Alt i alt er båten i tålig bra stand, sier Lieng.

Skipet skal skifte mannskap før det i kveld forlater Karmøy.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!