Kyss, klapp og stem

NEW YORK (Dagbladet): Bak enhver amerikansk presidentkandidat har det alltid stått det en sosialt engasjert kone. Under årets valgkamp har konene også valgt å tre fram - med sine problemer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Cindy McCain har fortalt om sitt pillemisbruk. Tipper Gore har snakket åpent ut om sin depresjon. Laura Bush har trofast støttet mannen gjennom tykt og tynt, mens Ernestine Bradley likner mer på Hillary Clinton og har sin egen karriere som litteraturprofessor.

Det er bare Ernestine Bradley som framstår som en person på helt egne bein, men det er også Ernestine som har minst sjanser til å ende opp som førstedame i Det hvite hus. De tre andre kvinnene føyer seg inn i rekken av den tradisjonelt sosialt engasjerte kvinne de fleste presidenter har hatt i ryggen.

BESTEVENNEN: Tipper Gore

Blonde og blide Tipper har vært i offentlighetens lys i over sju år som visepresidentens kone. Lyset ble ekstra skarpt da hun ble frontfigur i Washington Wives. Denne kvinnegruppa ville sensurere rocketekster med voldelige og åpent seksuelle tekster. Derfor hang det et hurpestempel ved Tipper i flere år. For et drøyt år siden fortalte hun åpent at hun hadde gjennomgått en tung depresjon, og dette åpnet en debatt om depresjoner som var etterlengtet i det pillespisende amerikanske samfunnet. For få måneder siden fikk hun også sjekket en svulst i strupen som viste seg å være godartet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer