Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kyssesyk mann befølte feil kvinne

TRONDHEIM (Dagbladet): Mannen (33) gikk inn i feil hus, la seg i feil seng og befølte feil kvinne. Men han er frifunnet i Trondheim byrett, fordi han «befant seg i faktisk villfarelse». Han hadde nemlig kyssesyke...

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette skjedde ei lørdagsnatt i juli i år i Trondheim. 33-åringen skulle overnatte i sine sviger-foreldres hus, men gikk i stedet inn i nabohuset, inn på soverommet, kledde seg naken og la seg til å sove.

Etter ei tid våknet han, og trodde det var ekssamboeren som lå i dobbeltsenga. Han strøk den sovende kvinnen på brystene, kysset henne i nakken og plasserte sin erigerte penis mellom lårene hennes.

Dommerdissens

Kvinnen trodde først det var hennes egen samboer som befølte henne, men da hun snudde seg, fikk hun til sitt store sjokk se det var tiltalte.

- Ha deg ut! ropte hun, og spratt opp.

- Kæm e' du? svarte tiltalte.

Trondheim byrett er delt i synet på skyldspørsmålet. Rettens flertall, byrettsdommer Torleif Skage og meddommer og pensjonist Edel Pauline Svea, frifinner 33-åringen fordi han «befant seg i en faktisk villfarelse».

Dommerne mener tiltalte sannsynligvis ble desorientert «delvis som følge av inntak av alkohol og delvis som følge av at han hadde fått kyssesyke».

Forviklinger

Det vises rg til at husene ligger inntil hverandre, at aldersforskjellen mellom kvinnene bare er seks år, og at kvinnene har lik hårfarge og kroppsbygning.

Rettens mindretall, meddommer og lektor Jens Henrik Jæger, ville straffedømme 33-åringen. Han mener tiltaltes forvirringstilstand i hovedsak skyldes betydelig inntak av alkohol, og at det er for lite klarlagt om kyssesyken kan ha virket inn på hans mentale tilstand.

Aktor hadde lagt ned påstand om 30 dagers fengsel og 5000 kroner i bot.

Hele Norges coronakart