Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kysset ble hennes død

Da jenta (16) fikk vite at kjæresten (16) hadde vært utro, svartnet det. Hun skal dø, lød beskjeden.

DREPT: Therese Johansson. Foto: Expressen
DREPT: Therese Johansson. Foto: Expressen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Få dager seinere ble Therese Johansson Rojo (15) funnet i et lite skogholt utenfor Stureby i Stockholm, slått og kvalt til døde. I dag klokken 13 møter den 16 år gamle gutten og hans jevnaldrende kjæreste i Södertörns tingrett, tiltalt for overlagt drap og medvirkning til overlagt drap.

Han har innrømmet å ha tatt livet av sin ett år yngre venn, hun nekter straffskyld.

— Han har vært plassert på et ungdomshjem. Her får han all den hjelpen han trenger. Han gruer seg til å møte avdødes familie, venner og andre kjente under rettssaken, men han er forberedt og kommer til å klare dette. Men selvsagt blir det veldig tøft. Han er klar over at han må ta sin straff. Men behøver tid og hjelp før han kommer over dette, sier guttens forsvarer, Claes Borgström, til Dagbladet.

Therese Johansson Rojos foreldre og søsken kommer ikke til å være til stede i retten i dag, skriver Expressen. De orker ikke, forklarer Thereses onkel.

- Hun (moren) fokuserer på Therese og ikke på hendelsen. Det er derfor jeg skal følge rettssaken, slik at jeg senere kan forklare hvordan det var slik at det ikke bare blir mediebildet som kommer fram, sier Jan Haenel.

Begge de tiltaltes forsvarere vil begjære at retten går for lukkede dører, uten media til stede.

— Du er et svin

Svenske påtalemyndigheter mener kjæresteparet i flere uker planla å drepe Therese Johansson Rojo. Gutten har i politiavhør innrømmet å ha vært utro mot sin kjæreste 2. mai i år.

Kysset kostet trolig den livsglade ungjenta livet.

— Jeg var utro mot min kjæreste med henne (Therese, journ.anm.). Det var et tungekyss som varte i rundt tre sekunder, skal han ha forklart.

Et par uker seinere skal kjæresten ha kommet stormende mot gutten. Ifølge vitneobservasjoner skaller hun ham så hardt i ansiktet at en halv tann løsner fra munnen.

Minutter seinere mottar han en sms der hun skriver at hun skal hoppe foran et tog. I de påfølgende dagene skriver hun flere hatefulle tekstmeldinger til kjæresten.

«Jeg kan ikke tilgi deg for det du har gjort. Du er ond, tvers igjennom. Jeg kan aldri stole på deg mer. Du kommer aldri til å endre deg, du er et svin, det har jeg skjønt. Jeg er så glad dette skjedde — nå vet jeg hvem du er. Du er slem. Du kommer aldri til å bli lykkelig igjen, hvor mye du enn prøver. Du betyr ingenting for meg lenger, jeg sverger på at det er sant. Du finnes ikke lenger i mitt liv eller i mitt hjerte. Det er over nå, du har ødelagt det. Igjen. Glem ikke at du er verdiløs. Ditt jævla svin».

Ifølge den svenske avisa Expressen, var de to så knyttet til hverandre at foreldrene prøvde å bryte opp forholdet.
Prøver å bli tilgitt

I sms-ene kommer det fram at gutten vil gjøre hva som helst for å holde på kjæresten. Til og med å drepe:

«Om du tar meg tilbake så lover jeg at du skal komme til å elske meg som du gjorde en gang i tiden. Jeg skal stille opp for deg mer enn noensinne om du tilgir meg for det jeg har gjort. Jeg har det så jævlig dårlig nå at jeg ikke vet hva jeg skal gjøre. Jeg kan drepe for å få deg tilbake. Og jeg mener det. Jeg skulle i prinsippet drept hvem som helst. Uten deg så dør jeg selv. Jeg elsker deg mer enn noen annet. Du er hele mitt liv. Jeg kommer aldri å elske noen andre»

27. mai — ti dager før Therese blir drept — mottar gutten følgende sms fra kjæresten:

«Jeg klarer ikke sitte her, tre seter bortenfor henne på T-banen. Hun skal dø».

2. juni slutter den svenske jenta å svare på meldinger fra kjæresten. Samme dag besøker hun barne- og ungdomspsykiatrien.

På en fest 6. juni, lokker den 16 år gamle gutten Therese Johansson Rojo ut til skogen.

Slått og kvalt

Først slår han henne i bakhodet med en stokk. Deretter kveler han henne.

— Det var en myk stokk. Hun skrek, eller sa hun til meg høyt, hva gjør du, jeg har ikke gjort deg noe. Da legger jeg meg over henne og tar strupetak.

Andpusten ringer han kjæresten:

— Jeg har gjort det, hun er død!

—Dette er en tragisk sak for alle parter. Hun har sagt at det hele bare var ett spill, og hun nekter straffskyld. Jeg tror begge tiltalte fortsatt befinner seg i en sjokktilstand, sier jentas forsvarer, Jan Karlsson, til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling