Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kysset brannofrene farvel

Minneseremoni i Ludwigshafen i dag etter storbrannen som krevde ni menneskeliv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Bildet av lille Onur (9 mnd) som ble kastet ut av vinduet under en storbrann i den sørtyske byen Ludwigshafen 3. februar, har gått verden rundt.

Han var en av de heldige som overlevde brannen som krevde ni menneskeliv. Fem barn og fire voksne, alle av tyrkisk opprinnelse, måtte bøte med livet i flammehavet.

Hundrevis samlet i sorg

I dag ble det avholdt minneseremoni i Ludwigshafen, melder BBC.

Mange hundre mennesker, flesteparten tyrkiske innvandrere, samlet seg for å ta farvel med brannofrene. De ni kistene, som skal flys til Tyrkia for begravelse, var kledd i tyrkiske flagg.

Den fatale brannen har skapt sterke reaksjoner i Tyrkia. Det spekuleres fremdeles i om brannen var påsatt og rasistisk motivert.

Tyrkias statsminister Recep Tayyip Erdogan, som reiste til Ludwigshafen sist torsdag for å snakke med brannofrenes etterlatte, har bedt om at tyrkisk politi får delta i brannetterforskningen.

Denne etterforskningen pågår fremdeles.

SØRGER: Hundrevis av mennesker samlet seg i sorg under en minneseremoni i tyske Ludwigshafen i dag. Foto: MARTIN CESER/AFP
SØRGER: Hundrevis av mennesker samlet seg i sorg under en minneseremoni i tyske Ludwigshafen i dag. Foto: MARTIN CESER/AFP Vis mer

Mistet broren

Lille Onur er årsaken til at boligbrannen har fått stor internasjonal oppmerksomhet.

Barnets onkel Kamil Kaplan tok den tøffe beslutningen om å kaste Onur ut av vinduet.

- Jeg kysset ham, så lot jeg ham falle, forteller Kamil Kaplan til den tyske avisa Bild.

- Å kaste ham ut var den eneste sjansen vi hadde. Det sto en politimann foran huset. Jeg fikk øyekontakt med ham og skjønte at det kom til å gå. Jeg kysset ham igjen, og så slapp jeg ham, sier onkelen.

På bakken, sju meter nedenfor den desperate onkelen, stod en politimann klar til å ta i mot den lille gutten. Politimannen holdt ut jakken som et sikkerhetsnett for å ta imot gutten, og Onur kom fra det hele uten fysiske skader.

Guttens foreldre overlevde også brannen, men Onurs to år gamle bror døde.

image: Kysset brannofrene farvel
OVERLEVDE: Bildet av lille Onur (9 mnd.), som ble kastet ut av vinduet fra fjerde etasje, har gått verden rundt.
KYSSET FARVEL: Pårørende tok farvel med sine døde etter brannen i tyske Luswigshafen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media