- Kysset statssekretæren for å få hemmelig informasjon

Reporteren anmeldes for bestikkelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Reporteren Anders Philblad blir anmeldt for forsøk på bestikkelse etter at han spanderte øl og vin og deretter kysset statssekretæren Ulricha Schenström. Schenström gikk av som statssekretær i natt etter at fyllekliningen ble avslørt.

Også TV4 der Philblad jobber som politisk journalist er blitt anmeldt til Riksenheten mot korrupsjon, melder Aftonbladet.se.

I anmeldelsen heter det at Philsblad og TV4 har forsøkt å « få hemmelighetsstemplet informasjon i bytte mot øl og vin til en verdi av 941 kroner.»

Schenström risikerer tiltale

I går sa etterforskningsleder ved Riksenheten for korrupsjon, som etterforsker alle brudd som gjelder bestikkelser, at han forventet at Schenström skulle anmeldes. Og i dag fikk han to anmeldelser i forhold til saken på bordet,  men det er reporteren som står i sentrum, skriver Expressen.se.

- Jag kommer i løpet av ettermiddagen til å ta stilling til om jeg skal innlede en etterforskning av saken, sier etterforskningsleder Christer van der Kwast.

Den avgåtte statssekretæren risikerer dermed tiltale.Tilgang til informasjon

NOK EN SKANDALE: Statsminister Fredrik Reinfeldt (bak) har fått kritikk for sin håndtering av alkohol-bildene av statssekretæren hans, Ulrica Schenström, som her står foran ham. Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX
NOK EN SKANDALE: Statsminister Fredrik Reinfeldt (bak) har fått kritikk for sin håndtering av alkohol-bildene av statssekretæren hans, Ulrica Schenström, som her står foran ham. Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX Vis mer

En av de som har meldt inn saken for Riksenhetens for korrupsjon, Mats Flodin (59) fra Motala legger vekt på at det er viktig at reporteren etterforskes.

- Jeg så at man forventet anmeldelse av Schenström, og da tenkte jeg at det burde være Pihlsblad og TV4 som anmeldes for bestikkelser. En statssekretær har tilgang til mye hemmelighetsstemplet informasjon og man vet ikke hvilke konsekvenser en slik bestikkelse får i fremtiden, sier Flodin til Aftonbladet.se.