Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kyssetrøbbel for Israels justisminister

Kvinnelig soldat hevder Ramon ble for nærgående på fest.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

u(Dagbladet.no): Statsminister Ehud Olmert møter nye utfordringer når regjeringsadvokaten nå varsler at justisministeren kan bli anklaget for seksuell trakassering.

Justisminister Haim Ramon (56), som er en av Olmerts viktigste regjeringskolleger, er mistenkt for å ha kysset en 18 år gammel kvinnelig soldat mot hennes vilje.

Den seksuelle trakasseringen skal ha funnet sted under en avskjedsfest på et regjeringskontor 12. juli, den dagen krigen mot Hizbollah brøt ut. Justisministeren og soldaten har gitt motstridende versjoner av hva som var omstendighetene rundt kysset.

Ramon mener selv han er uskyldig han sier at han innen søndag skal bestemme seg for om han vil bruke sin rett til å kreve en spesialhøring før en anklage eventuelt blir rettet mot ham.

Blir han anklaget, står justisministeren i fare for å miste plassen i regjeringen - uavhengig av om han blir dømt eller ikke.

Ramon er en ledende politiker i det regjerende Kadima-partiet. Han er en av de viktigste pådriverne for å få gjennomført planen om endelig tilbaketrekking fra Vestbredden innen 2010.

- Jeg er sikker på min uskyld, og jeg vil bevise det i en rettssal, sier Ramon.

HODEBRY: Saken rundt justisminister Haim Ramon(andre rekke, nummer tre fra høyre) skaper hodebry for statsminsiter Olmert. Foto: SCANPIX
HODEBRY: Saken rundt justisminister Haim Ramon(andre rekke, nummer tre fra høyre) skaper hodebry for statsminsiter Olmert. Foto: SCANPIX Vis mer