Kyssing og kos minsker stress

Endelig en fornuftig kur for å leve lenger.

PLAY! En reklame i Klagenfurt i forkant av EM i fotball 2008. Om ikke fotball er bra for å minske stress, så er i alle fall kyssing det, ifølge en ny undersøkelse fra Sveits.  Foto: SASCHA SCHUERMANN/AFP
PLAY! En reklame i Klagenfurt i forkant av EM i fotball 2008. Om ikke fotball er bra for å minske stress, så er i alle fall kyssing det, ifølge en ny undersøkelse fra Sveits. Foto: SASCHA SCHUERMANN/AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Er du en av dem som synes maset om å stresse ned oftest handler om å spise ting som ikke smaker godt og å gjøre ting du ikke liker?

Da bør du fortsette å lese denne artikkelen.

Vekk med kortisol At høstmørket senker seg og peisen fyres opp er en av de beste måtene å stresse ned på - særlig dersom det kombineres med en stor dose kos og omsorg fra en man er glad i.

Par som klemmer, kysser og har mye kroppskontakt har lavere stressnivå og fordi det skilles ut hormoner som fortrenger stresshormoner som kortisol og adrenalin.

Funnet, som er omtalt i den siste utgaven av fagbladet Psychosomatic Medicine, peker på at dette kan være årsaken til at mennesker som er gift, eller lever i nære forhold, har bedre helse og lever lengre eller single, skriver Reuters.

Undersøkelsen er basert på 51 tyske par og viser konkret at fysisk intimitet hjelper mot jobbrelatert stress. Uansett om intimiteten var å holde hender eller hoppe i høyet, så hadde de mindre av stresshormonet kortisol enn de som hadde liten eller ingen fysisk kontakt, skriver Reuters.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer