Kystpartipolitiker tisset i hotellgarderobe

Skylder på nyrestein. - Ikke artig for oss, sier partilederen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Mannen i 40-åra fra Nord-Norge urinerte i garderoben på Britannia hotell i Trondheim. Nå er han dømt til å betale 7000 kroner i bot.

Brått tissetrengt

Slik forklarer politikeren det hele overfor Adressa:

- Når jeg blir tissetrengt, så kommer det veldig brått på. Det må skyldes nyrestein eller noe. Det er bakgrunnen for det som skjedde.

Episoden hendte i desember i fjor. Mannen kom tilbake til hotellet der han bodde etter en tur på byen. Han måtte på do, men fant ikke toalettet.

- Jeg gikk ned trappen, men fant ikke toalettet. Det holdt på å gå riktig galt, så jeg gikk bak en garderobe og tisset. Samtidig kom det en vakt ned trappa. Han ba meg om å vaske opp etter meg. Det sa jeg at jeg skulle gjøre. Jeg forklarte ham også situasjonen, men han ville ikke høre. Han varslet politiet, sier mannen.

Alkohol og bråk

Trondheim tingrett har også funnet det bevist at mannen var påvirket av alkohol og opptråde ubehagelig og truende overfor hotellpersonale og politi. Det benekter politikeren. Han hevder derimot at politibetjentene som kom brukte vold. Han sier at de tråkket på ham, og at han vurderer å anmelde politiet for grov uforstand i tjenesten.

POLITIKER TISSET I GARDEROBEN: Pinlig avsløring midt i valgkampen for Kystpartiet. Foto: Scanpix
POLITIKER TISSET I GARDEROBEN: Pinlig avsløring midt i valgkampen for Kystpartiet. Foto: Scanpix Vis mer

Mannen ble varetektsfengslet etter hotelltissingen. Han møtte ikke opp da rettssaken startet i Trondheim tingrett, men sier det skyldes at han ikke fikk beskjed.

- Ikke artig

Leder av Kystpartiet og ordfører i Skjervøy kommune, Roy Waage, sier at han ikke kjenner til saken. Men han tar avstand fra det partifellen har gjort.

- Dette tar vi sterk avstand fra, og setter det på kontoen for ting man ikke tenker over før man handler. Dette er ikke artig for oss, sier Waage til Dagbladet.no.

Synes du dette er pinlig midt i valgkampen?

- Så langt vil jeg ikke strekke det. Alle skjønner at dette er en manns handling, og at partiet ikke kan belastes for dette, sier partilederen.

Britannia hotell i Trondheim har ifølge administrerende direktør Frode Hofstad ikke fått noen beklagelse for det som skjedde.

TAR AVSTAND:- Dette er ikke artig for oss, sier Kystpartileder Roy Waage (t.h). På bildet sammen med partiets stortingsrepresentant Steinar Bastesen.