Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kystvakta forsøkte å redde dem, men en baby og tre barn druknet utenfor Lesvos

Sju mennesker mistet livet.

SJU DØDE: Sju mennesker druknet torsdag da trebåten deres sank utenfor den greske øya Lesvos under en redningsaksjon. En av de som mistet livet var en liten baby mens tre andre var barn. Det melder nyhetsbyrået Reuters. Foto: REUTERS/Giorgos Moutafis/NTB Scanpix
SJU DØDE: Sju mennesker druknet torsdag da trebåten deres sank utenfor den greske øya Lesvos under en redningsaksjon. En av de som mistet livet var en liten baby mens tre andre var barn. Det melder nyhetsbyrået Reuters. Foto: REUTERS/Giorgos Moutafis/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Sju mennesker druknet torsdag da trebåten deres sank utenfor den greske øya Lesvos under en redningsaksjon. En av de som mistet livet var en liten baby mens tre andre var barn. Det melder nyhetsbyrået Reuters.

31 personer ble reddet da den gamle trebåten gikk under, men livene til de sju var ikke til å redde. Det forteller den greske kystvakta.

De ga ingen informasjon om de avdødes nasjonalitet, men fortalte at det var snakk om flyktninger.

Så langt i år har neste 400 000 flyktninger ifølge tall fra FN.

Onsdag mistet en kvinne og to barn livet da båten de satt i veltet. Også dette var utenfor den greske ferieøya.

Så langt i år har 710 000 flyktninger kommet til EU-landene uten dokumenter eller via «ulovlige innfartsveier». De aller fleste har satt kursen for Tyskland.

Nyheten kommer samme dag som de europeiske lederne møtes i Brussel for å diskutere det som er kontinentets verste flyktningkrise siden andre verdenskrig.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!