Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kystvakta vil trolig punktere hvalkadaver

Mye av lufta har sivet ut av den døde hvalen, som fortsatt er på slep bak KV Bergen ut i havgapet utenfor Bergen.

FORTSATT PÅ SLEP: Hvalkadaveret som ble oppdaget i en bukt på Sotra fredag ligger fortsatt på slep etter KV Bergen. Foto: Øyvind H. Turøy
FORTSATT PÅ SLEP: Hvalkadaveret som ble oppdaget i en bukt på Sotra fredag ligger fortsatt på slep etter KV Bergen. Foto: Øyvind H. Turøy Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KV Bergen befinner seg søndag ettermiddag 35 nautiske mil - rundt 60 kilometer - unna kysten vest for Sandøy utenfor Bergen, som skipet reiste fra lørdag kveld.

Årsaken til at kystvakta ønsker å frakte kadaveret såpass langt ut, er så det unngår båttrafikken ved kysten, og heller ikke blir skylt tilbake på land.

Hvalen ble oppdaget fredag av Øyvind Turøy på Sotra. 

- Hvalen flyter fortsatt, men er blitt mye mindre enn den var lørdag. Mye av lufta har gått ut av hvalen, trolig på grunn av slepingen. Ellers er det mye fugleaktivitet rundt hvalen, så det kan hende de har kakket små hull på kadaveret, som gjør at luften siver ut, sier vaktleder ved Kystvakta, Leif-Owe Birkeland til NTB.

Trolig vil kystvakta punktere kadaveret, som trolig er en knøl- eller finnhval.

Først sa Kystvakat at de ønsket å senke den med sandsekker for å unngå at den hindret annen sjøfart. Dette ble vanskeligere enn antatt

- det fikk de ikke med seg ut før de dro. Hvis ikke mye av luften forsvinner og det synker av seg selv, vil de antakelig punktere hvalen, sier Birkeland.

(NTB)

Lik Dagbladet på Facebook
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media