Kystvaktansatt i USA planla massedrap

En ansatt i kystvakten i USA ble i forrige uke pågrepet med 15 skytevåpen og planer om å drepe sivile «i stor skala», inspirert av hendelsene på Utøya 22. juli.

BESLAGLAGT: Myndighetene beslagla et stort våpenarsenal hos den siktede mannen. Foto: U.S. Attorney's Office Maryland / Handout via REUTERS / NTB scanpix
BESLAGLAGT: Myndighetene beslagla et stort våpenarsenal hos den siktede mannen. Foto: U.S. Attorney's Office Maryland / Handout via REUTERS / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Christopher Paul Hasson er en uttrykt tilhenger av doktrinen om den hvite rases overlegenhet og skal ifølge rettsdokumentene frigitt onsdag ha lest grundig gjennom manifestet til Anders Behring Breivik.

- Siktede har til hensikt å drepe uskyldige sivile i en skala sjelden sett i dette landet, sa statsadvokat Robert Hur onsdag, da han argumenterte for at Hasson holdes i varetekt til saken hans kommer opp for retten.

- Innenriksterrorist

Han er foreløpig tiltalt for ulovlig besittelse av narkotika, våpen og ammunisjon. Det ble funnet 15 våpen, over 1.000 patroner til disse og ulovlig narkotika i hans bolig i Silver Spring i Maryland.

Det ble også funnet en liste med navn på kjente politikere fra Demokratene, inkludert leder i Representantenes hus Nancy Pelosi og partiets leder i Senatet Chuck Schumer. På lista sto også framtredende mediepersonligheter, blant annet CNNs Don Lemon og Chris Cuomo.

- Tiltalte er innenriksterrorist, oppsatt på å utføre handlinger som setter menneskers liv i fare, der hensikten er å påvirke myndighetenes oppførsel, sa Hur.

Hasson holdes i varetekt for besittelse av våpen og narkotika for øyeblikket.

I dokumentene som er beslaglagt av myndighetene, beskriver Hasson seg selv som hvit nasjonalist og skriver at han har vært det i over 30 år, en jobbet for «målrettet vold» for «etablere et hvitt hjemland».

- Vil drepe nesten alle på jorda

I et epost, som omtaler hans planer om et mulig biologisk angrep, skriver Hasson, ifølge Washington Post:

- Jeg drømmer om å finne en måte som dreper nesten hver eneste person på jorda.

Han ble i første omgang pågrepet for ulovlig våpenbesittelse, men allerede fredag i forrige uka sa påtalemyndigheten at disse siktelsene bare var «toppen av isfjellet».

Påtalemyndighetene sier at Hasson skal ha hatt planer om å skape kaos og ødeleggelse.

- Vis vei for hatet mitt så jeg kan gjøre et varig inntrykk på denne verden, skrev han i et epost-utkast.

Hasson skal altså ha studert Anders Behring Breiviks 1500 sider lange manifest i detalj, og han skal ha også ha fulgt noen av Breiviks «råd» til andre terrorister, ifølge påtalemyndigheten.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer