Kystvakten inn mot Greenpeace-aksjonister

STAVANGER (NTB): De ti aksjonistene fra miljøvernorganisasjonen Greenpeace som i morges lenket seg fast til Statoil-riggen «Deepsea Bergen» sør på Haltenbanken, kan bli arrestert i ettermiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kystvaktskipet KV «Ålesund» var ved 14.30-tida fremme på gass- og kondensatfeltet Kristin, hvor riggen nettopp har avsluttet sin boring. Mannskapet om bord på riggen er innstilt på å hjelpe politiet med å fjerne Greenpeace-aksjonistene.

Helikopter

Et helikopter var ved 14.45-tida ventet å ta av fra Kvernberget flyplass utenfor Kristiansund med fire politifolk om bord, og etter en times flytur ventes maskinen å være fremme.

  - To av politifolkene vil gå om bord i KV «Ålesund», mens de to andre vil entre riggen, opplyser vaktsjef Arvid Nilsen ved Forsvarets Sjøoperasjonssentral til NTB.

  Han antar at det samme vil skje denne gangen som da aksjonistene okkuperte Shell-riggen «Ocean Alliance» i mai. Da ble aksjonistene tatt inn til land og tatt i forvaring ved Kristiansund politidistrikt.

  Aksjonistenes moderfartøy «Greenpeace», som ligger utenfor riggens sikkerhetssone, vil ventelig også bli oppbragt og tatt til land av Kystvakten, mener Nilsen.

  Været og bølgehøyden er rimelig bra ute på feltet, og forholdene skulle ligge til rette for dette, sier Nilsen.