Kystvakten inn mot Greenpeace-aksjonister

STAVANGER (NTB): De ti aksjonistene fra miljøvernorganisasjonen Greenpeace som i morges lenket seg fast til Statoil-riggen «Deepsea Bergen» sør på Haltenbanken, kan bli arrestert i ettermiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Kystvaktskipet KV «Ålesund» var ved 14.30-tida fremme på gass- og kondensatfeltet Kristin, hvor riggen nettopp har avsluttet sin boring. Mannskapet om bord på riggen er innstilt på å hjelpe politiet med å fjerne Greenpeace-aksjonistene.

Helikopter

Et helikopter var ved 14.45-tida ventet å ta av fra Kvernberget flyplass utenfor Kristiansund med fire politifolk om bord, og etter en times flytur ventes maskinen å være fremme.

  - To av politifolkene vil gå om bord i KV «Ålesund», mens de to andre vil entre riggen, opplyser vaktsjef Arvid Nilsen ved Forsvarets Sjøoperasjonssentral til NTB.

  Han antar at det samme vil skje denne gangen som da aksjonistene okkuperte Shell-riggen «Ocean Alliance» i mai. Da ble aksjonistene tatt inn til land og tatt i forvaring ved Kristiansund politidistrikt.

  Aksjonistenes moderfartøy «Greenpeace», som ligger utenfor riggens sikkerhetssone, vil ventelig også bli oppbragt og tatt til land av Kystvakten, mener Nilsen.

  Været og bølgehøyden er rimelig bra ute på feltet, og forholdene skulle ligge til rette for dette, sier Nilsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer