Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kystvakten skapte kaos i Washington

I forbindelse med markeringen av 11. september.

SIKKERHETSBRUDD: Kystvaktens øvelse satte en støkk i folk rundt Potomac-elva. Foto: EPA/MATTHEW CAVANAUGH/SCANPIX
SIKKERHETSBRUDD: Kystvaktens øvelse satte en støkk i folk rundt Potomac-elva. Foto: EPA/MATTHEW CAVANAUGH/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet.no): Den amerikanske kystvakten skapte full forvirring i Washington D.C. i dag, i forbindelse med en markering av angrepene 11. september 2001.

Det ble meldt om skudd ved Pentagon, en flyplass ble midlertidig stengt, og FBI var i høyspenn. Men det hele viste seg å grunne i en øvelse.

«Mistenkelig båt»
President Obama var blant dem som deltok på markeringen ved Pentagon. Like før presidentens reisefølge krysset brua over Potomac-elva, ble kystvakten observert idet de sirklet rundt en båt.

På åtteårsdagen for angrepene mot World Trade Centre og Pentagon meldte CNN at kystvakten løsnet ti skudd mot båten, som ble oppfattet som mistenkelig. Flere nyhetsbyråer meldte at kystvakten forsøkte å hindre båten i å entre sikkerhetssonen ved Pentagon.

Kystvakten hadde ikke informert FBI om øvelsen, og i forvirringen som fulgte skal ifølge AP flere agenter ha satt kursen mot elvebredden. De statlige sikkerhetsbyråene, som er i høyberedskap i forbindelse med markeringen, igangsatte beredskapsplaner. Ved den lokale flyplassen Reagan National Airport ble avganger holdt tilbake.

Øvelse
Sjef for kystvakten kan i ettermiddag oppklare det hele. Keith Moore forteller at ingen skudd ble avfyrt, og at det hele altså var en øvelse. Årsaken til at ryktene begynte å svirre, var fiktive radiomeldinger mellom kystvaktens ansatte, som ledd i øvelsen. Talsmann for kystvakten, John Edwards, forteller at de under øvelsen hadde gitt instrukser om å avfyre ti skudd.

- Men det var ingen skudd avfyrt og heller ingen mistenkelige båter, forteller Edwards til AP.

OBAMA: Like før president Obama krysset elva, ble kystvaktens båter observert bevæpnet. Foto: EPA/MATTHEW CAVANAUGH/SCANPIX
OBAMA: Like før president Obama krysset elva, ble kystvaktens båter observert bevæpnet. Foto: EPA/MATTHEW CAVANAUGH/SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media