SPRENGER: Litt etter klokka ett i natt kom politiet i Vestfold med en beskjed på Twitter om at kystvakta var i ferd med å sprenge den døde hvalen som flyter rundt i Oslofjorden. Foto: Utrykningsnytt / NTB scanpix
SPRENGER: Litt etter klokka ett i natt kom politiet i Vestfold med en beskjed på Twitter om at kystvakta var i ferd med å sprenge den døde hvalen som flyter rundt i Oslofjorden. Foto: Utrykningsnytt / NTB scanpixVis mer

Kystvakten sprenger den døde hvalen som ligger midt i Oslofjorden: - Hele huset ristet

Forsøker å senke den.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Litt etter klokka ett i natt kom politiet i Vestfold med en beskjed på Twitter om at kystvakta var i ferd med å sprenge den døde hvalen som flyter rundt i Oslofjorden.

Sprengingen fant sted øst for Furustrand, men det gikk ikke på noen måte ubemerket hen.

- Mange meldinger Anne Meier i politiet bekrefter overfor Dagbladet at det var mange som tok en telefon til dem for å høre hva det var som foregikk. I alle fall etter det andre smellet.

- Vi har fått mange meldinger på det, sier hun.

- Kystvakta har forsøkt å sprenge den for å få den til å synke, men nå er de ferdig for natta. De måtte se på det igjen i morgen.

Huset ristet En av de som ble vekket av smellet var Magne Eriksen. Han forteller til Dagbladet at både han og hunden ble vekket av det første smellet.

- Hele huset ristet, og hunden fikk helt panikk. Jeg la meg etterhvert til å sove igjen, men da det smalt igjen tenkte jeg at det var noe galt så jeg ringte politiet for å høre, sier han.

Eriksen skjønner at sprengingsarbeidet er med de beste intensjoner, men setter et lite spørsmålstegn ved timingen. Folk kan, i likhet med ham, bli engstelige.

- Man leser jo mye i mediene om terror i disse tider, så det kan jo hende at man begynner å lure, sier han.