Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kystvaktskip til kai

Et av landets største og mest moderne kystvaktskip, KV «Senja», blir liggende ved kai resten av året som følge av pengemangel i Sjøforsvaret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi ønsker å produsere mest mulig kystvakt innenfor rammene vi får. De store fartøyene koster nesten det dobbelte per døgn av hva de mindre koster, sier sjefen for kystvakten, flaggkommandør Geir Olsen, til Aftenposten.

Han mener derfor at det er mest kostnadseffektivt å la «Senja» ligge ved kai.

Innad i Marinen jobbes det også med andre sparetiltak, og ett av forslagene i det såkalte Prosjekt Neptun er ifølge Aftenposten å flytte all aktivitet til Haakonsvern i Bergen.

Dette vil innebære at marinejegerkommandoen flyttes fra Ramsund, at kystjegerkommandoen flyttes fra Harstad og at Olavsvern base i Tromsø kanskje blir helt nedlagt.

Ledelsen i Sjøforsvaret benekter imidlertid at det finnes planer om å legge ned aktivitet i Nord-Norge.

- Sjøforsvaret holder seg strengt til den struktur og lokalisering som Stortinget vedtok i 2004, sier generalinspektør for Sjøforsvaret, kontreadmiral Jan Eirik Finseth.

NTB