Kystverket: - Vi kunne ikke reddet den druknede

Kystverket avviser at de kunne reddet mannen i 70-årene som falt i havet ved Ramsund i Nordland onsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Onsdag kalte Hovedredningssentralen i Nord-Norge ut losbåten i Lødingen da en mann i 70-årene falt i havet ved Ramsund.

Båten var da bare bemannet med én person og kunne i henholdt til regelverket derfor ikke rykke ut, skriver Bladet Vesterålen.

Etter en halv time ble 70-åringen hentet opp av havet. Dagen etter døde han av skadene han pådro seg.

Losbåtførernes særavtale med Kystverket utløp ved årsskiftet. Siden har losbåtførerne hatt normalarbeidstid, noe som fører til at losbåtene ikke lenger vil være klare til tjeneste døgnet rundt.

Leder i Losbåtførernes forbund, Narve Leonhardsen, mener Kystverket har satt seg selv i en kjempeknipe ved innføringen av den nye arbeidstidsordningen.

Kystverket sendte i formiddag ut en pressemelding der de understreker at de uansett bemanning ikke ville rukket fram til drukningsåstedet før mannen ble plukket opp av andre.

- Vi hadde bare én mann på vakt, men det skyldtes en sykemelding. Dermed kunne ikke personen på vakt umiddelbart dra ut alene, sier regiondirektør i Kystverket, Steinar Hanssen til Dagbladet.

- Det er et stykke fra Løddingen der losbåten ligger, til Ramsund. Det tar minst én time. Dermed ville vi ikke under noen omstendighet ha rukket fram før han ble plukket opp fra sjøen av andre, sier Hanssen.