- La aldri barna sitte alene i bilen

Professor ved Rikshospitalet har selv opplevd barn med kroppstemperaturer opp mot 42 grader.

DØDE I FARENS BIL: En ettåring døde i går etter å ha blitt glemt igjen i farens bil. FOTO: Martin Sylvest Andersen/Scanpix
DØDE I FARENS BIL: En ettåring døde i går etter å ha blitt glemt igjen i farens bil. FOTO: Martin Sylvest Andersen/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): En ett år gammel jente omkom torsdag ettermiddag da hun ble etterlatt i farens bil utenfor København.

Den 29 år gamle barnefaren glemte å levere barnet til barnehagen, og ettåringen ble sittende i bilen da han gikk på jobb. Da en bekymret barnemor ringte faren etter hun ikke fant datteren i barnehagen, gikk han ut til bilen og fant ettåringen død av overoppheting og dehydrering.

Det er knapt en uke siden nøyaktig det samme skjedde i den belgiske byen Haasrode. Også der glemte en far å levere elleve måneder gamle Britt til barnehagen. Han parkerte så og gikk på jobb.

Det var moren til barnet som gjorde den grufulle oppdagelsen, skriver Ekstrabladet. Hun hadde en avtale med faren om å hente ungen i barnehagen, men på veien dit passerte hun farens arbeidsplass og ville hente barnestolen i bilen.

Der fant hun datteren livløs. Også i Belgia skal barnet omkommet av overoppheting og dehydrering.

Opplevd flere tilfeller av overopphetingOdd Didrik Saugstad er professor i barnesykdommer ved Rikshospitalet, og har også skrevet boka «Barnets første leveår», han advarer foreldre mot å la barna sitte alene i bilen.- Jeg har selv opplevd at vi har fått inn dehydrerte og overopphetede barn som har sittet i varme biler. Spesielt små barn blir meget fort overopphetet, sier Saugstad som selv har opplevd å ha tatt i mot barn med temperatur på opptil 42 grader.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer